Voiculescu, aproape de verdict: Organele doamnei Udrea si ale lui Basescu s-au pronuntat (Video)

Joi, 29 August 2013, ora 10:26
6042 citiri
Voiculescu, aproape de verdict: Organele doamnei Udrea si ale lui Basescu s-au pronuntat (Video)

Dan Voiculescu a declarat, joi dimineata, inainte de a intra in sala de judecata pentru a asista la ultimul termen al procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, ca "organele doamnei Udrea si ale lui Basescu au dat deja verdictul".

"Uitati-va astazi in ziare, la Evenimentul Zilei de exemplu, care au scris: instanta trebuie sa... Pai daca trebuie instanta, atunci asa va fi", a adaugat presedintele fondator al Partidului Conservator, dupa ce l-a luat de dupa gat, prieteneste, pe avocatul sau, Gheorghita Mateut.

Evenimentul Zilei a anuntat, joi dimineata, ca instanta trebuie sa se pronunte asupra procesului in cauza, in viziunea omului de afaceri articolul fiind "presiune asupra justitiei".

"Am mare incredere in justitie, in ciuda unor presiuni care se fac", a mai spus Dan Voiculescu, inainte de a intra in sala de judecata.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu este acuzat de spalare de bani, a ajuns la final, joi fiind programate pledoariile finale.

Ultimul termen in procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA

La cinci ani de la inceperea procesului, urmeaza sa se pronunte o sentinta in acest caz. Daca va fi gasit vinovat, omul de afaceri risca pana la 12 ani de inchisoare.

Dosarul in care fondatorul Partidului Conservator este acuzat ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real a fost trimis in judecata in 2008.

De cand a fost trimis in judecata, Dan Voiculescu s-a ferit cat a putut de Instanta Curtii Supreme, cea care l-a condamnat la inchisoare si pe fostul premier Adrian Nastase.

Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.

M.M.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...