Voiculescu mai face o incercare: Cere CSM sa verifice "soliditatea" dosarului de santaj al Antenelor

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 18:04
3507 citiri
Voiculescu mai face o incercare: Cere CSM sa verifice "soliditatea" dosarului de santaj al Antenelor

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis marti o scrisoare membrilor CSM prin care solicita magistratilor sa dispuna o verificare prin care sa constate de ce un dosar cercetat de DNA este considerat ca avand "soliditate" numai in ipoteza in care "Dan Voiculescu era implicat".

In text, Dan Voiculescu face referire la declaratiile fostului procuror sef de sectie Lucian Papici, care a afirmat recent in presa centrala ca "meritul pe 'Dosarul Antenelor' este incontestabil al procurorului sef serviciu Gheorghe Popovici, actualul procuror-sef al sectiei I".

"Daca nu intervenea acest procuror nu aveam o punere sub acuzare a Cameliei Voiculescu, a lui Dan Voiculescu si a fostului sef al Fisc-ului Serban Pop si a altor persoane care erau sarea si piperul acelui dosar, soliditatea acelui dosar", sunt afirmatii ale lui Papici invocate de Dan Voiculescu in scrisoarea adresata CSM.

Totodata, in scrisoare, presedintele fondator al PC a subliniat ca are in continuare incredere deplina in magistratii corecti si in sistemul de justitie romanesc si european.

A inceput procesul de santaj al Antenelor: Voiculescu a cerut amanare pentru a-si gasi avocat

"Referirea expresa dovedeste, dincolo de licenta literara a expresiei 'sarea si piperul', lipsa de respect fata de principiile care guverneaza dreptul penal roman intr-un dosar marcat, asa cum am mai spus-o, de nereguli fara precedent - nu e opinia mea subiectiva, ci opinia obiectiva si argumentata a unor juristi reputati care si-au exprimat public evaluarile despre caz. De altfel, aceste fapte vor fi constatate in fata unor instante corecte, in fata carora cetatenii sunt egali in fata legii.

In esenta, oricat de evidenta ar fi situatia (care nu are legatura cu justitia) in care presedintele Romaniei nu se sfieste sa se antepronunte public cu privire la cauze penale aflate pe rolul instantelor de judecata (a se vedea declaratiile din 16 septembrie 2013), magistratii trebuie sa-si pastreze verticalitatea.

Modelul nociv al ultimilor ani nu trebuie preluat si multiplicat la nivelul institutiilor fundamentale ale statului. Romanii trebuie sa poata sa-si recapete increderea in magistrati. Iar Consiliul Superior al Magistraturii are responsabilitatea credibilitatii justitiei din Romania", a declarat Dan Voiculescu.

Sedinta controversata la CSM: Scrisoarea lui Voiculescu, pe ordinea de zi

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...