Voiculescu neaga ca ar fi dat in judecata Curtea de Apel si e convins ca nu va fi condamnat pe 4 august (Video)

Joi, 31 Iulie 2014, ora 10:23
4882 citiri
Voiculescu neaga ca ar fi dat in judecata Curtea de Apel si e convins ca nu va fi condamnat pe 4 august (Video)
Foto: B1TV

Dan Voiculescu a negat ca ar fi dat in judecata conducerea Curtii de Apel Bucuresti, sustinand ca este vorba despre o greseala.

"Nu am inregistrat nimic, este o greseala", le-a spus fondatorul trustului Intact jurnalistilor, el aflandu-se joi dimineata la DNA, intr-o noua incercare de a scapa de controlul judiciar din dosarul in care este acuzat ca a santajat mai multi oameni de afaceri.

Reporterii au insistat apoi asupra faptului ca reclamatia se afla pe site-ul Tribunalului Bucuresti, Voiculescu replicand: "N-am facut eu plangerea asta".

Dan Voiculescu a dat in judecata Curtea de Apel Bucuresti

Evenimentul Zilei a scris, miercuri, ca avocatii lui Dan Voiculescu au depus la data de 17 iulie 2014 o solicitare la Contenciosul administrativ si fiscal de la Tribunalul Bucuresti prin care se cere suspendarea actului administrativ prin care s-a stabilit componenta completului de judecata in dosarul ICA, mai exact judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea.

Nu mai vrea la Politie la date fixe

Fostul senator a vorbit si despre controlul judiciar in dosarul de santaj, precizand ca nu i se pare corect sa i se creeze imaginea unui om vinovat, in conditiile in care trebuie sa se prezinte la Politie de doua ori pe saptamana.

"Deocamdata eu sunt nevinovat, exista prezumtia de nevinovatie, iar expunerea asta publica excesiva creeaza imaginea unui om vinovat, daca de doua ori pe saptamana merge la Politie are probleme, eu n-am probleme, ancheta e in derulare", a declarat acesta.

Dan Voiculescu ramane sub control judiciar - Vezi pana cand

Voiculescu a afirmat ca este de acord sa vina la Politie de fiecare data cand este chemat, insa nu vrea sa mai existe date fixe, pentru ca presa sa il astepte acolo de fiecare data.

"Presa poate afla, dar faptul ca nu e un program si nu puteti sa va montati echipamentul din timp va creeaza probleme. Dar eu nu cu presa am probleme. Eu cred ca aparitiile mi-au facut bine, pentru ca au aratat oamenilor alta imagine a lui Voiculescu. Voiculescu era un om inchis, care traia intr-un turn de fildes, oamenii au vazut acum partea umana si deschisa", a mentionat el.

Voiculescu nu e speriat ca luni poate fi condamnat

De asemenea, fondatorul Partidului Conservator a mentionat ca nu se asteapta ca luni, 4 august, cand se reia judecarea privatizatii ICA, sa se dea un verdict, intrucat nici avocatilor sai nu li s-a cerut o pledoarie finala.

Nou termen pentru Dan Voiculescu, dupa 12 ore de audieri

"Unii se grabesc, 'trebuie condamnat Voiculescu pana in decembrie', in noiembrie pleaca Basescu de la Cotroceni si nu vrea sa plece pana nu sunt condamnat. Nu mi-e frica de inchisoare, dar nu se da nimic pe 4 august", a explicat fondatorul Intact.

Despre jurnalstii de la Evenimentul Zilei a spus ca i-a dat in judecata "pentru ca merita". "Daca cineva spune lucruri neadevarate, trebuie sa raspunda pentru ce afirma", a continuat el.

Dan Voiculescu se razboieste cu jurnalistii

Dan Voiculescu a vorbit si despre dosarul legat de terenurile Academiei Romane, presa relatand ca firma Grivco, ce este controlata de acesta, ar fi arendat in conditii suspecte suprafete importante ale institutiei.

"Am inteles ca acum e in pregatire un proces pentru cei care au spus ca acolo s-a intamplat ceva ilegal, absolut totul este legal, judecatorii vor stabili cine e vinovat", a spus fostul senator.

Fost sef din Academia Romana, urmarit penal - Voiculescu, implicat?

Acuzatia de disimulare, imposibil de demonstrat

Totodata, Voiculescu a laudat-o din nou pe judecatoarea Camelia Bogdan, pe care avocatii sai au contestat-o in mai multe randuri.

"Parerea mea personala este ca doamna Camelia Bogdan e un judecator cu foarte multa experienta in domeniul spalarii de bani, dar are o mare problema, pentru ca acuzatia ca eu am disimulat actiuni provenite dintr-o infractiune ilegala va fi imposibil de demonstrat, pe motiv ca atunci cand am facut donatia catre fiicele mele aveam in fata ochilor o procura ca privatizarea ICA a fost legala, procura facuta cu un an inainte", a subliniat Dan Voiculescu.

Curtea Suprema a decis: Cine sunt judecatorii care preiau dosarul ICA al lui Dan Voiculescu (Video)

Acesta a detaliat ca Procuratura Generala a stabilit ca nu s-au facut infractiuni la privatizarea ICA. "Pai daca a fost corect, cum vine sintagma 'cunoscand ca au fost obtinute din infractiuni'? Eu aveam in fata ochilor neinceperea urmaririi penale in privatizarea ICA inainte sa fac donatia catre fete, nu se pune problema ca atunci am vrut sa o disimulez", a spus Voiculescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Voiculescu judecata Curte Apel, #Voiculescu inchisoare, #Voiculescu Basescu, #Voiculescu ICA , #proces