Voiculescu, nou termen in fata instantei - continua audierea inculpatilor

Luni, 04 August 2014, ora 07:13
3214 citiri
Voiculescu, nou termen in fata instantei - continua audierea inculpatilor

Curtea de Apel Bucuresti reia luni judecarea cazului privatizarii Institutul de Cercetari Alimentare (ICA), in care unul dintre inculpati este Dan Voiculescu.

Luni vor fi audiati doi inculpati si se va stabili ce probe sunt admise in aceasta cauza.

Fondatorul Partidului Conservator a mentionat saptamana trecuta ca nu se asteapta ca, pe 4 august, cand se reia judecarea privatizatii ICA, sa se dea un verdict, intrucat nici avocatilor sai nu li s-a cerut o pledoarie finala.

Voiculescu e convins ca nu va fi condamnat pe 4 august

"Unii se grabesc, 'trebuie condamnat Voiculescu pana in decembrie', in noiembrie pleaca Basescu de la Cotroceni si nu vrea sa plece pana nu sunt condamnat. Nu mi-e frica de inchisoare, dar nu se da nimic pe 4 august", a explicat fondatorul Intact.

Dupa ani de zile in care procesul a fost tergiversat de Dan Voiculescu, care a demisionat de doua ori din Senat pentru a amana verdictul, se apropie sentinta finala a magistratilor in dosarul ICA.

Nou termen pentru Dan Voiculescu, dupa 12 ore de audieri

Noul complet de judecata a mers in ritm alert si nu a tinut cont de inceperea vacantei magistratilor, stabilind termene stranse de judecata.

Avocatii lui Dan Voiculescu si ai celorlalti 12 inculpati au incercat sa obtina noi amanari, inclusiv prin contestarea completului de judecata, dar toate solicitarile au fost respinse, ajungandu-se la audierea inculpatilor, una dintre ultimele etape.

In septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

Dan Voiculescu si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata in acest dosar in 2008. Procurorii DNA sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Citeste si:
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Codul...
Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene, pentru o diferenţă de peste 40.000 de euro între venituri şi averea dobândită....