Voiculescu promite ca va depune juramantul "cat de curand": Traiane, Monica, linistiti-va!

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 16:18
4797 citiri
Voiculescu promite ca va depune juramantul "cat de curand": Traiane, Monica, linistiti-va!

Dan Voiculescu sustine ca va depune juramantul de senator in urmatoarea sedinta a Senatului, care va avea loc "cat de curand". El a fost acuzat de Opozitie ca incearca sa tergiverseze procesul in care este judecat de coruptie in dosarul privatizarii ICA.

"De cateva zile, s-a instalat panica in propaganda si grupurile de presiune arondate domnului Basescu.

Toata munca din ultimii ani de 'pregatire' a dosarului ICA, in care, in lipsa oricaror probe, sunt acuzat de 'influente telepatice' (nu e gluma, sunt argumente invocate in rechizitoriu) pare ca se iroseste pentru ca nu am depus juramantul de parlamentar si dosarul nu ar putea ajunge la cei 'instruiti' sa il 'rezolve'", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Dan Voiculescu dribleaza Justitia - Nu depune juramantul, dosarul ICA e intre instante (Video)

El lasa de inteles ca in spatele procesului sau se afla Traian Basescu si Monica Macovei, pe care ii indeamna sa se "linisteasca", intrucat va depune "cat de curand" juramantul.

"Traiane, Monica, harnici propagandisti, linistiti-va! Eu imi doresc mai mult decat voi ca acest dosar sa se transeze cat mai rapid. (...) Stiti foarte bine, daca un parlamentar nu poate depune juramantul (din motive medicale) in ziua special dedicata acestei proceduri, trebuie sa astepte pana la prima sedinta de plen a Camerei in care a fost ales. Inca nu a fost o alta sedinta de plen a Senatului. Dar va fi cat de curand si totul se va rezolva", mai spune Voiculescu.

Voiculescu, cu Gadea si Badea la Viena, de Sarbatori

In final, e avertizeaza ca "orice tentativa de a folosi justitia ca arma politica poate fi prevenita sau sanctionata cu mijloace legale si democratice".

Ce spun senatorii juristi despre situatia lui Dan Voiculescu - Nu putem sa actionam

Dan Voiculescu a fost acuzat de Opozitie ca nu a depus juramantul de senator pentru ca procesul sau sa nu fie transferat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Pe 25 iunie 2012, el si-a dat demisia din Senat invocand drept pretext faptul ca i-au fost respinse o serie deamendamente. Automat, potrivit prevederilor legale, dosarul in care era judecat si care mai avea cel mult doua termene la ICCJ a fost trimis la o instanta inferioara, Tribunalul Bucuresti, unde a mai stat alte sapte luni.

In dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Agricole (ICA), care se judeca din decembrie 2008, Dan Voiculescu este acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu 3 milioane de euro.

O.A.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...