Voiculescu: Tribunalul a comis un abuz. Nu vreau politisti la usa mea

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 18:25
2814 citiri
Voiculescu: Tribunalul a comis un abuz. Nu vreau politisti la usa mea
Foto: B1TV

Dan Voiculescu a acuzat, miercuri, Tribunalul Bucuresti ca a comis un abuz atunci cand a emis mandat de aducere pe numele sau pentru a fi audiat in dosarul Loteria II in care fiica sa este acuzata de manipularea pietei de capital si spalare de bani.

"N-am primit niciodata niciun fel de citatie!", le-a spus Voiculescu jurnalistilor la finalul audierilor de la tribunal, sustinand ca daca ar fi primit citatie s-ar fi prezentat cu siguranta la audieri.

Fondatorul PC le-a spus jurnalistilor ca surpriza pe care le-o promisese dimineata, la sosirea la tribunal, era tocmai faptul ca "tribunalul a abuzat de un mandat de aducere, care nu avea rost".

In momentul in care o jurnalista i-a atras atentia ca judecatoarea si-a motivat decizia de a-l aduce cu mandat la cel de-al 44-lea termen al acestui proces argumentand ca el trebuie judecat cu celeritate, Dan Voiculescu a replicat iritat: "E din punctul lor de vedere, din punctul meu de vedere nu e".

"Eu nu vreau politisti la usa decat atunci cand fac un lucru incorect", a subliniat el.

Dan Voiculescu s-a prezentat miercuri pentru audieri in dosarul Loteria II in care fiica sa, Camelia, si George Copos sunt acuzati de manipularea pietei de capital si spalare de bani. Initial si Dan Voiculescu a fost pus sub acuzare, dar ulterior s-a decis neinceperea urmaririi penale.

La sosirea la audieri, Voiculescu i-a acuzat pe magistrati ca au comis un abuz atunci cand l-au adus la audieri cu mandat si le-a spus razand jurnalistilor ca le pregateste o surpriza.

"Sa nu cumva sa plecati acasa ca am o surpriza tare de tot pentru voi, asteptati un pic. Va dau o poanta tare", a declarat Dan Voiculescu.

In timpul audierilor, in momentul in care judecatoarea a pronuntat numele lui Dan Voiculescu in sala s-au ridicat doua persoane: si fondatorul PC si un barbat din Craiova, acesta purtand acelasi nume.

La data de 29 decembrie 2008, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei Camelia Voiculescu si George Copos, alaturi de fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, acestia fiind acuzati de manipulare a pietei de capital, dupa ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietatii de Stat (FPS).

Camelia Voiculescu, fiica cea mica a lui Dan Voiculescu, este acuzata de folosirea unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Dan Voiculescu audiat Loteria, #Dan Voiculescu Tribunal Loteria, #Dan Voiculescu Camelia Loteria , #proces