Cand se judeca din nou controlul judiciar in cazul Dan Voiculescu

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 11:30
1254 citiri
Cand se judeca din nou controlul judiciar in cazul Dan Voiculescu

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit pentru 22 iulie termenul cand va judeca cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar, impus de procurorii DNA in dosarul de santaj.

Pe 10 iulie, Tribunalul Bucuresti i-a respins solicitarea lui Voiculescu, insa acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii DNA au dispus, in urma cu doua saptamani, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Dan Voiculescu, acuzat de santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial.

De ce nu a scapat Voiculescu de controlul judiciar - motivarea instantei

"Dan Voiculescu a amenintat direct sau prin intermediari oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare. Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia", sustine DNA.

Procurorii mai arata ca un al doilea om de afaceri, tot denuntator, desi s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, asa incat trustul controlat de inculpat a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei acestuia.

Dan Voiculescu nu scapa de vizitele la politie - ramane sub control judiciar

In perioada in care se afla sub control judiciar, Voiculescu trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire penala; sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, altfel decat cu incuviintarea prealabila a procurorului; sa nu se apropie de denuntatori, de martori si sa nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#contestatie control judiciar Voiculescu, #Dan Voiculescu control judiciar, #Dan Voiculescu DNA, #Dan Voiculescu santaj , #santaj