Dan Voiculescu, din nou in fata politistilor si judecatorilor

Luni, 07 Iulie 2014, ora 09:32
1943 citiri
Dan Voiculescu, din nou in fata politistilor si judecatorilor
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu se prezinta, luni dimineata, la IPJ Ilfov ca urmare a masurii de control judiciar impusa in dosarul in care este acuzat ca ar fi santajat trei oameni de afaceri, urmand ca la ora 11 sa mearga la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca un nou termen in dosarul ICA.

Dan Voiculescu a fost pus joi seara sub control judiciar, fiind urmarit penal intr-un dosar de coruptie deschis de DNA ca urmare a denunturilor depuse de trei oameni de afaceri. Acestia sustin ca au fost santajati sa dea bani trustului Intact, pentru a nu deveni tinta atacurilor mediatice din partea televiziunilor Antena 1 si Antena 3.

Nelu Iordache i-a platit 900.000 de euro lui Voiculescu dupa ce a fost santajat - Surse

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj: Cum se apara fondatorul Intact

Avocatii lui Dan Voiculescu au contestat deja masura controlului judiciar, contestatia urmand sa se judece pe 8 iulie.

De la ora 11 incepe la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) sedinta de judecata in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat pe fond la 5 ani de inchisoare cu executare pentru un prejudiciu adus statului de 60 de milioane de euro.

La termenul de saptamana trecuta noul complet de judecata a respins toate exceptiile celor 13 inculpati si le-a cerut acestora sa fie astazi prezenti pentru audieri, iar avocatilor sa aiba concluziile pregatite. Asta inseamna ca termenul de azi ar putea fi ultimul, urmand ca procurorul sa ceara pedepsele, instanta sa ramana in pronuntare, iar Dan Voiculescu si ceilalti inculpati in dosar sa isi afle sentintele definitive.

Lovitura pentru Voiculescu: Sechestru pe avere si fiicele citate in instanta. Procesul se reia pe 7 iulie

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut stramutarea acestui proces, invocand lipsa de impartialitate a noilor judecatori si presiunile media. Cererea de stramutare se va judeca in luna septembrie.

Procurorii DNA spun ca privatizarea ICA, realizata in 2003, a adus un prejudiciu statului de 60 de milioane de euro, in conditiile in care terenul din zona Baneasa a fost cumparat de Dan Voiculescu cu doar 150.000 de euro, valoarea a doua apartamente in acea zona a Capitalei, la vremea respectiva.

C.B.

Citește și:
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...
Nicolae Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”. Întrebarea care a dus la răspunsul neașteptat
Nicolae Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”. Întrebarea care a dus la răspunsul neașteptat
Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale, că „în acest moment există o singură posibilitate, să ne îngrijim de...
Comentarii
Poza BecaliBasia
BecaliBasia
rank 1
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
ce contestatie sa se mai judece pe 8 iulie ?? mai are rost ?