"La datorie" la politie, Voiculescu face predictii despre cutremur si economie

Joi, 10 Iulie 2014, ora 09:54
4866 citiri
"La datorie" la politie, Voiculescu face predictii despre cutremur si economie
Foto: Arhiva

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, s-a prezentat joi, pentru a saptea zi consecutiv, la sediul Inspectoratului de Politie Ilfov, declarandu-le jurnalistior ca a venit "la datorie".

"Pai cum sa ma plictisesc, daca trebuie, trebuie. Am venit la datorie", a spus fostul senator, marturisind insa ca a "cam obosit".

Dupa cateva minute, presedintele fondator al Partidului Conservator a iesit din sediul IPJ Ilfov si a raspuns intrebarilor legate de o firma din Mures, Sanagra, care ar fi arendat in urma unui contract cu ADS, prin incredintare directa, 92 de hectare. In presa s-a vehiculat ca, in urma acestui contract, statul roman ar fi incasat redevente foarte mici.

Dan Voiculescu afla azi daca scapa de controlul judiciar si poate pleca in vacanta

"Sanagra este o firma - de fapt o ferma - care are nu stiu cate animale care produc lapte si care a concesionat teren ca sa faca lucerna, ca sa dea de mancare la vaci. Nu cunosc detaliile contractului", a declarat Voiculescu.

Nu mai pleaca in concediu

Fostul senator a precizat ca, in ipoteza in care magistratii de la Tribunalul Bucuresti vor admite cererea sa si vor ridica masura controlului judiciar, nu va mai pleca in concediu.

"Spuneam ca am anulat biletele, de fapt am anulat doar biletul meu, familia a plecat, nu trebuie sa sufere. Iar de plecat in concediu trebuie sa ai o stare buna, cu tensiunile astea, eu nu cred ca o sa plec in concediu vara asta, dar nu moare nimeni din asta", a completat Voiculescu.

"Basescu mai bine tace"

Totodata, fondatorul Intact a comentat si declaratiile de miercuri seara ale presedintelui Traian Basescu, care a spus ca nu va promulga legea reducerii CAS pana nu va avea o discutie serioasa cu Guvernul. Astfel, seful statului a chemat Executivul la consultari la Palatul Cotroceni.

Basescu cheama Guvernul la consultari, pe tema scaderii CAS: Ar putea creste taxele pe proprietate

"L-am auzit pe Basescu vorbind aseara de economie, el fiind un mare specialist in economie. El nu se pricepe la economie si nu poata sa faca aceste declaratii, mai bine tace. El, ca presedinte, nu are niciun fel de contributiuni la economie. El nu intelege ca prin reducerea CAS vor fi mai multe locuri de munca. Locurile de munca reprezinta cea mai mare problema", a comentat presedintele fondator al PC.

El le-a spus jurnalistilor ca se grabeste, pentru ca urmeaza sa participe la o intalnire cu "un grup de oameni" unde se va aborda subiectul pagubelor produse de cutremur.

"Stiati ca, in caz de un cutremur in Romania, pagubele pe care ar trebui sa le acopere firmele de asigurari se ridica la 3 miliarde de euro? Este o suma uriasa", a subliniat fostul senator, fara a da insa mai multe detalii despre intalnire.

Dan Voiculescu a fost pus, in urma cu o saptamana, sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru santaj. Fondatorul Intact este acuzat de DNA ca a santajat mai multi oameni de afaceri care au fost obligati sa dea bani trustului Intact, pentru a nu deveni tinta atacurilor mediatice din partea televiziunilor.

Avocatii au contestat masura controlului judiciar, iar contestatia va fi judecata joi, pe 10 iulie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Voiculescu Basescu economie, #Voiculescu politie control judiciar, #Voiculescu dosar santaj presa , #santaj