Contracandidatul lui Voiculescu, un tanar cu dizabilitati

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 12:36
3848 citiri
Contracandidatul lui Voiculescu, un tanar cu dizabilitati

Presedintele fondator al PC, omul de afaceri Dan Voiculescu, se va lupta in campania electorala cu un tanar aflat in caruciorul cu rotile. Iulian Craciun are o fetita de doi ani si conduce o mica afacere.

Iulian Craciun este candidatul ARD in colegiul 8 din sectorul 4 al Capitalei. Acelasi colegiu in care va candida si Dan Voiculescu. Lupta pare inegala, insa Iulian Craciun este optimist.

""El are mii de angajati, eu am mii de prieteni. El are foarte multi bani, eu - foarte putini. El are foarte multi oameni care il urasc, eu n-am asa ceva. El are acces la 40% din media romaneasca, insemnand online si televiziuni, de cealalta parte, eu am acces la resursele prietenilor", a declarat Craciun pentru EVZ.

Iulian Craciun a dovedit, pana acum, ca nimic nu este imposibil cat timp "exista determinare". Si-a intemeiat o familie, are o fetita de doi ani, conduce o mica afacere in IT, prin urmare plateste taxe si impozite, nu asteapta "pomana" de la stat. A infiintat si un ONG, Start Evo, prin care ofera speranta si motivatie oamenilor cu probleme.

"Pentru o persoana cu dizabilitati fundamentala e atitudinea. Daca iti propui sa ai atitudine de invingator si sa depasesti orice obstacol, daca primesti ajutor si din afara, doar cerul e limita ta", a spus Craciun.

Iulian Craciun il cunoaste pe Dan Voiculescu numai din presa. El nu are bani pentru consultanti electorali, se va baza pe sprijinul prietenilor si al voluntarilor.

"Costurile campaniei mele electorale sper sa fie undeva la cele cateva pizza cu care ii voi cinsti pe prieteni si voluntari in urma activitatii lor. Unii s-au oferit sa ma ajute cu site-ul, altii cu printul, altii cu conceperea mesajelor. Deci, bani efectivi nu vor fi bagati", a detaliat candidatul ARD.

Accidentat de Genica Boerica

Anul trecut, Iulian Craciun a fost lovit, pe trecerea de pietoni, de catre un Porsche condus de afaceristul Genica Boerica. Iulian a fost lovit grav la cap. Accidentul a avut loc in Dorobanti.

"De-a lungul vietii mele am luptat cu foarte multe greutati. Am suferit o interventie foarte grea, in urma careia am intrat de doua ori in coma. Apoi, am fost operat pe coloana, din cauza unui accident nefericit. Cand m-am trezit nu puteam nici macar sa stau in fund sau sa-mi tin gatul. Am trecut si peste astea.Prin urmare, mai conta pentru mine un accident de circulatie?", a povestit Craciun.

Iulian Craciun are 34 de ani. El sufera de "Atrofie Spinala Musculara Tip 3". "Care e diferenta intre Chuck Norris si mine? Chuck Norris nu ar candida niciodata pentru Senat in Bucuresti", este sloganul pe care contracandidatul lui Voiculescu l-a afisat pe Facebook.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...