Dan Voiculescu: Ne indreptam spre faliment

Joi, 07 Iulie 2011, ora 12:55
3099 citiri
Dan Voiculescu: Ne indreptam spre faliment
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu sustine ca in acest moment economia nationala este "complet descoperita in fata crizei, iar actualul regim a ignorat avertismentele economistilor, stiind doar sa taie, sa reduca si sa impinga Romania spre falimentul de stat".

"Noul val al crizei economice mondiale, care se resimte deja in intreaga Europa, va fi diferit de criza din ultimii 3 ani. In 2008, criza a fost, in primul rand, financiara, in 2011 criza este structurala. In 2008 am avut o miscare pe orizontala care s-a propagat relativ uniform in spatiul euro-atlantic. In 2011 criza loveste vertical. Economiile cu structura puternica si flexibila vor rezista, economiile fragile se vor prabusi. In acest moment, economia nationala este complet descoperita in fata crizei, iar actualul regim, care a ignorat toate avertismentele economistilor, nu stie si nu poate sa o protejeze", a declarat Dan Voiculescu potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Senatorul conservator sustine ca Romania s-a indatorat masiv, si-a decimat producatorii interni cu suprataxe si si-a redus deliberata consumul, iar in loc sa construiasca, Guvernul Boc a demolat.

"Veniturile majoritatii populatiei s-au redus la jumatate in ultimii 3 ani, consumul s-a contractat pana la nivelul anului 2005, datoria externa s-a dublat in doi ani, economia subterana este estimata la 40 de miliarde de euro, iar peste 100.000 de IMM-uri au falimentat doar in anul 2010", mai apreciaza vicepresedintele Senatului.

Voiculescu mai spune ca inca mai sunt solutii, cum ar fi reducerea TVA-ului la alimentele de baza.

"Spre exemplu, un TVA redus la 5% pentru alimentele de baza ar ajuta si producatorii si populatia si bugetul de stat. Un alt exemplu: un pachet de masuri dedicat clasei de mijloc, care sa contina credite fara dobanda si facilitati fiscale in primii 3 ani de activitate, ar reporni economia si ar reduce semnificativ somajul. Insa, din pacate, regimul Basescu-Boc nu stie decat sa taie, sa reduca si sa ne impinga iresponsabil spre falimentul de stat", conchide Voiculescu.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Dan Voiculescu Romania faliment, #acuza Guvernul Boc faliment , #senator