Felix da note despre Voiculescu (Opinii)

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 20:03
7172 citiri
Felix da note despre Voiculescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Asteptand cu infrigurare verdictul ICCJ din 3 martie privind dosarul de colaborator al Securitatii, profesorul Voiculescu se simte amenintat. Primeste pe telefonul mobil sau la resedinta sa note anonime. Viata sa este in pericol, puterea politica il santajeaza.

A devenit atat de incomod in ultimii ani incat adversarii nu mai au alt gand decat sa il lichideze fizic sau moral.

Mai intai face public un mesaj anonim primit pe telefonul mobil. "Aveti grija, dl. Profesor, ca nebunul a dat ordin sa fiti accidentat definitiv. Stiu la ce ma expun cu acest sms, dar nu-mi pasa. Dumnezeu sa va ocroteasca cu toata familia", ii scrie expeditorul lui Voiculescu. Amenintare cu moartea? Poate un binevoitor din "comandoul" tocmit sa il suprime fizic, care in ultima clipa are mustrari de constiinta si ii transmite un avertisment? Suspans.

Cu o zi inainte de verdict, in mai multe medii electronice circula pe surse o informatie noua: "Dan Voiculescu a gasit azi-dimineata, la locuinta sa, un bilet anonim, care contine, in termeni foarte seci si concisi, o propunere de troc: acordarea unui verdict favorabil la ICCJ, care sa elimine povara verdictului de politie politica, in schimbul eliminarii din grila Antenei 3 a emisiunii "Sinteza zilei".

Asadar, adversarii sai, deconspirati de un membru al echipei de lichidatori, abandoneaza planul de asasinat si incearca sa cada la o intelegere. Eticheta "Felix" se va sterge pe vecie, daca Mihai Gadea si colaboratorii de la "Sinteza zilei" sunt concediati.

Nu Voiculescu este cel incomod, ci jurnalistii angajati de el. Daca le inchide gura, Justitia ar putea sa ii dea un verdict favorabil.

Dar care ar fi acest verdict favorabil? "Stiu ca se fac presiuni uriase. Toata lumea stie. Sincer, nu ma mai intereseaza. Daca Inalta Curte rezista presiunilor, va da un verdict corect. Daca presiunea puterii politice va invinge, voi continua imediat procesul la CEDO si ma voi asigura ca toti cei care au gresit in acest dosar vor plati. In ambele cazuri, voi castiga," spune presedintele de onoare al PC.

Ce nu intelege domnul Voiculescu este ca, daca maine ICCJ ar da o sentinta de necolaborare cu Securitatea, pentru el ar fi un dezastru. Exista marturii publice ale rudelor sale care au vazut dosarul, notele semnate. Aceleasi rude vor iesi revoltate sa reconfirme ce au vazut in dosar. Cu ce se alege profesorul dintr-un asemenea verdict de necolaborare?

Ar fi poate o demonstratie de forta, ca Justitia se teme de trustul de presa sau ca se teme ca USL ar putea veni la guvernare si Voiculescu s-ar razbuna. Profesorul ar fi atunci multumit ca jucaria functioneaza. Dar imaginea sa publica?

Greseala majora in care insista mogulii si angajatii lor este ca trateaza audienta ca pe o armata de prosti usor de manipulat. De aceea, au pierdut toate alegerile din 2004 pana acum. Dar nu par sa invete nimic.

Cum ar putea cere cineva de la putere interzicerea emisiunii lui Gadea, cand emisiunea lui Gadea a adus procente atat de pretioase lui Traian Basescu si partidului sau? Cine s-ar deranja sa lichideze fizic un personaj ca Voiculescu, despre care chiar colegul de alianta Victor Ponta spunea ca este cea mai mare vulnerabilitate a USL? De ce sa elimini aceasta vulnerabilitate? In afara de Ponta cine altcineva ar mai fi interesat de eliminarea vulnerabilitatii?

Dar romanii sunt destul de cinici si cu simtul umorului ca sa analizeze in profunzime toate aceste diversiuni mediatice. Circula un banc pe Internet zilele acestea ca mesajele de amenintare pe care le tot primeste Voiculescu nu sunt chiar anonime. Cica ar fi semnate "Felix".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Voiculescu Felix, #verdict colaborare securitate , #senator