Felix da note despre Voiculescu (Opinii)

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 20:03
7132 citiri
Felix da note despre Voiculescu (Opinii)

Asteptand cu infrigurare verdictul ICCJ din 3 martie privind dosarul de colaborator al Securitatii, profesorul Voiculescu se simte amenintat. Primeste pe telefonul mobil sau la resedinta sa note anonime. Viata sa este in pericol, puterea politica il santajeaza.

A devenit atat de incomod in ultimii ani incat adversarii nu mai au alt gand decat sa il lichideze fizic sau moral.

Mai intai face public un mesaj anonim primit pe telefonul mobil. "Aveti grija, dl. Profesor, ca nebunul a dat ordin sa fiti accidentat definitiv. Stiu la ce ma expun cu acest sms, dar nu-mi pasa. Dumnezeu sa va ocroteasca cu toata familia", ii scrie expeditorul lui Voiculescu. Amenintare cu moartea? Poate un binevoitor din "comandoul" tocmit sa il suprime fizic, care in ultima clipa are mustrari de constiinta si ii transmite un avertisment? Suspans.

Cu o zi inainte de verdict, in mai multe medii electronice circula pe surse o informatie noua: "Dan Voiculescu a gasit azi-dimineata, la locuinta sa, un bilet anonim, care contine, in termeni foarte seci si concisi, o propunere de troc: acordarea unui verdict favorabil la ICCJ, care sa elimine povara verdictului de politie politica, in schimbul eliminarii din grila Antenei 3 a emisiunii "Sinteza zilei".

Asadar, adversarii sai, deconspirati de un membru al echipei de lichidatori, abandoneaza planul de asasinat si incearca sa cada la o intelegere. Eticheta "Felix" se va sterge pe vecie, daca Mihai Gadea si colaboratorii de la "Sinteza zilei" sunt concediati.

Nu Voiculescu este cel incomod, ci jurnalistii angajati de el. Daca le inchide gura, Justitia ar putea sa ii dea un verdict favorabil.

Dar care ar fi acest verdict favorabil? "Stiu ca se fac presiuni uriase. Toata lumea stie. Sincer, nu ma mai intereseaza. Daca Inalta Curte rezista presiunilor, va da un verdict corect. Daca presiunea puterii politice va invinge, voi continua imediat procesul la CEDO si ma voi asigura ca toti cei care au gresit in acest dosar vor plati. In ambele cazuri, voi castiga," spune presedintele de onoare al PC.

Ce nu intelege domnul Voiculescu este ca, daca maine ICCJ ar da o sentinta de necolaborare cu Securitatea, pentru el ar fi un dezastru. Exista marturii publice ale rudelor sale care au vazut dosarul, notele semnate. Aceleasi rude vor iesi revoltate sa reconfirme ce au vazut in dosar. Cu ce se alege profesorul dintr-un asemenea verdict de necolaborare?

Ar fi poate o demonstratie de forta, ca Justitia se teme de trustul de presa sau ca se teme ca USL ar putea veni la guvernare si Voiculescu s-ar razbuna. Profesorul ar fi atunci multumit ca jucaria functioneaza. Dar imaginea sa publica?

Greseala majora in care insista mogulii si angajatii lor este ca trateaza audienta ca pe o armata de prosti usor de manipulat. De aceea, au pierdut toate alegerile din 2004 pana acum. Dar nu par sa invete nimic.

Cum ar putea cere cineva de la putere interzicerea emisiunii lui Gadea, cand emisiunea lui Gadea a adus procente atat de pretioase lui Traian Basescu si partidului sau? Cine s-ar deranja sa lichideze fizic un personaj ca Voiculescu, despre care chiar colegul de alianta Victor Ponta spunea ca este cea mai mare vulnerabilitate a USL? De ce sa elimini aceasta vulnerabilitate? In afara de Ponta cine altcineva ar mai fi interesat de eliminarea vulnerabilitatii?

Dar romanii sunt destul de cinici si cu simtul umorului ca sa analizeze in profunzime toate aceste diversiuni mediatice. Circula un banc pe Internet zilele acestea ca mesajele de amenintare pe care le tot primeste Voiculescu nu sunt chiar anonime. Cica ar fi semnate "Felix".

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...