Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Frica domnului Dan Voiculescu si degringolada USL

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 07:37
6739 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Frica domnului Dan Voiculescu si degringolada USL

Dan Voiculescu a renuntat, dupa numai o saptamana, la pozitia de senator al Romaniei. Domnia sa a justificat acest gest ca pe unul de curaj, noi spunem ca e o lasitate. De fapt, o fuga de judecata.

Habar n-am avut ca toata criza in care s-a afundat Romania e din cauza faptului ca un fost colaborator al Securitatii nu vrea sa raspunda pentru faptele sale. Fuge de judecatori ca dracul de tamaie.

E un om bogat. Controleaza "Antenele", cum a alintat dragastos intr-un interviu televizat cele doua statii TV pe care le detine si le foloseste in scopuri politice. Se considera cel care a adus USL la putere. Are bani si face tot ce-i sta in putere sa nu ajunga la inchisoare.

Acest fapt n-ar fi un lucru de condamnat daca ar fi o lupta sincera pentru dreptate dusa cu demnitate, dar Dan Voiculescu, prin tot ce face, arata ca-i e teama. Si nu numai atat, in orgoliul sau nemasurat, neaga aceasta frica si pozeaza intr-un cetatean model care lupta cu Traian Basescu, "cel mai mare rau al Romaniei".

Dar cum sa-ti pastrezi onorabilitatea cand te-ai imbogatit pe spinarea statului, cum sa fi luat in seama ca politician cand fugi de judecata, mancand pamantul?

Victor ia lopata si aduce coplata

Nu se stie daca Dan Voiculescu va fi judecat pana la urma, daca va raspunde pentru bogatia sa nemasurata facuta din speculatii cu terenuri publice, dar, in mod sigur, si-a pierdut orice urma de credibilitate. Prin noua sa demisie a aruncat USL intr-o degringolada totala.

Ce mai poate spune acum Crin Antonescu despre relatia sa cu Dan Voiculescu? Cat de toxica a devenit asocierea lui Ponta cu un saltimbanc ce mai face un truc ca sa evite intalnirea cu Justitia?

Oamenii vor realiza incet, dar sigur ca au fost mintiti. Vor realiza ca USL este o coalitie a coruptiei si nu una a luptei impotriva ei, ca invingatorii din alegeri nu au solutii miraculoase pentru salvarea Romaniei.

Cand Guvernul Boc a propus coplata serviciilor medicale, liderii USL se sufocau de revolta pe la televiziuni si instigau pensionarii sa iasa in strada, iar astazi coplata devine realitate - realitatea lui Ponta, nu a lui Traian Basescu.

Cei din USL au castigat alegerile folosind un mesaj populist care astazi se intoarce impotriva lor. Nu pot mari pensiile cu mai mult decat rata inflatiei, nu pot mari salariile bugetarilor, nu pot rezolva criza medicamentelor, nu pot distruge CSM-ul, nu pot face nimic. Doar Dan Voiculescu mai poate fugi.

Mostenitorul sistemului

Daca va reusi sau nu, aproape ca nu mai are nicio importanta. Oamenii il percep deja ca pe un individ lipsit de orice statura morala, intruchiparea a tot ce ni s-a intamplat rau dupa 1989 - politicianul aflat mai presus de lege, mostenitorul sistemului comunist, un imbogatit in urma privilegiilor oferite de stat cu larghete in anii '90, miliardarul plin de orgolii care si-a propus sa impleteasca interesul propriu cu destinul unei tari.

Noua fuga a lui Dan Voiculescu va fi resimtita din plin de USL. Mega-constructia politica e un urias cu picioare de lut care are de sustinut un guvern ce nu va fi in stare sa-si tina nicio promisiune din campanie.

Acest tip de discurs populist si de comportament indoielnic nu vor duce decat la pierderea increderii si vom asista, mai devreme decat si-ar dori unii, la mutatii importante pe scena politica.

Pana atunci, sa fim sanatosi si la punga grosi, nu de alta, dar avem nevoie la coplata.

Apropo, poate sa ne explice ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu (PNL) cum a ajuns in doar doua saptamani de la falimentarea spitalelor private la privatizarea spitalelor publice? Asta inseamna cu adevarat responsabilitate politica, consecventa si respect fata de cetatean.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Voiculescu demisie Senat, #Felix demisie Senat, #Felix fuge justitie , #senator