Procesul lui Voiculescu in cazul ICA, amanat pana in 2012

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 12:11
1519 citiri
Procesul lui Voiculescu in cazul ICA, amanat pana in 2012
Foto: danvoiculescu.net

Procesul in care presedintele de onoare al conservatorilor, Dan Voiculescu, este invinuit de privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) a fost amanat pentru anul 2012.

Lista cu marile dosare de coruptie ale Romaniei, facuta publica - vezi care sunt

Asadar, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au hotarat, la termenul de marti, sa amane judecarea lui Dan Voiculescu in dosarul ICA pentru 17 ianuarie 2012, informeaza B1 TV.

Judecatorii ICCJ au admis, pe 25 octombrie, o serie de probe cerute de aparatorii inculpatilor din acest dosar, printre care efectuarea unei expertize financiar-contabile in cazul privatizarii ICA.

Printre obiectivele expertizei se numara stabilirea modului in care activele corporale ale ICA au fost reflectate actualizat in bilantul contabil din 21 decembrie 2002 si in balanta contabila din 30 aprilie 2003.

De asemenea, expertiza va stabili care era metoda legala de determinare a pretului de oferta, respectiv raport de evaluare simplificat sau raport de evaluare de piata, precum si determinarea valorii de piata a cladirilor si terenurilor aflate in proprietatea ICA la momentul privatizarii.

Dan Voiculescu a fost audiat in acest dosar pe 8 decembrie 2010 si a declarat ca dosarul privind Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) este "fabricat de procurori, la comanda politica", acuzandu-l pe presedintele Traian Basescu ca a dorit, in acest fel, sa controleze trustul Intact.

Dan Voiculescu a afirmat, in fata judecatorilor Instantei supreme, ca in urma discutiilor cu celelalte parti din dosar a tras concluzia ca procurorii doreau sa ajunga la el cu orice pret.

"Presedintele (Traian Basescu - n.red.) a incercat sa gaseasca parghii prin care sa ma determine sa fiu cuminte si sa spun numai lucruri bune la adresa sa. Nu a putut si de aceea ne aflam in fata unui dosar politic. Nu a reusit sa ma faca sa fiu obedient", a spus atunci Dan Voiculescu.

Liderul conservatorilor si-a sustinut nevinovatia in dosarul privind privatizarea ICA, declarand ca acuzatiile care i se aduc sunt nefondate iar cercetarea judecatoreasca va constata acest lucru.

ICCJ judeca dosarul lui Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare

Judecatorii ICCJ i-au mai audiat in acest dosar pe fostul director general executiv al grupului Grivco, Sorin Pantis, si pe fostul cenzor al ICA, Ene Vica.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Dan Voiculescu ICA, #Voiculescu privatizare frauduloasa ICA, #ICCJ judeca privatizare ICA , #senator