Voiculescu: Basescu trebuie internat

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 14:56
2501 citiri
Voiculescu: Basescu trebuie internat

Senatorul Dan Voiculescu considera ca presedintele Traian Basescu trebuie sa fie "suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul personal" pentru ca acesta sufera de sindromul dictatorului in agonie.

Voiculescu a scris pe blogul personal ca seful statului se "lupta cu institutiile fundamentale ale statului, presa libera, "agenturili straine" si fantoma comunismului" si ca este un pericol pentru democratie.

"Traian Basescu a devenit un pericol pentru democratie, libertate si normalitate. A devenit un pericol chiar si pentru el insusi. In consecinta, trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul personal", a adaugat senatorul.

Acesta il acuza pe Basescu ca prin numirea lui Cristian Diaconescu la conducerea Ministerului de Externe a fost incalcat articolul 85 din Constitutie care prevede ca, "daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului", numirea unui ministru se face "numai pe baza aprobarii Parlamentului".

Ce se va intampla in continuare? Voiculescu considera ca, din disperarea de a-si salva functia, Basescu incalca sistematic Constitutia, iar asta va duce la suspendarea sa ca in 2007.

In ceea ce priveste interventia pe care urmeaza sa o aiba Basescu miercuri, Voiculescu crede ca "se va rafui cu sistemul politic, desi de 22 de ani traieste si prospera in acest sistem, se va rafui cu presa, desi si-a subordonat televiziunea publica si un urias aparat propagandistic, se va rafui cu Securitatea, desi a recunoscut ca a colaborat constant cu Securitatea, 'dand un camion de note', se va rafui cu comunismul, desi a fost inalt functionar in regimul comunist, se va rafui cu cei corupti, desi el insusi si-a 'aranjat' o vila in centrul Capitalei."

A.G.

Citeste si:
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Liderii coaliţiei de guvernare de la PNL, PSD şi UDMR se reunesc miercuri, 8 decembrie, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului. Ei vor continua discuţiile pe bugetul de stat pe 2020, după...
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...