Voiculescu: Basescu trebuie internat

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 14:56
3165 citiri
Voiculescu: Basescu trebuie internat

Senatorul Dan Voiculescu considera ca presedintele Traian Basescu trebuie sa fie "suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul personal" pentru ca acesta sufera de sindromul dictatorului in agonie.

Voiculescu a scris pe blogul personal ca seful statului se "lupta cu institutiile fundamentale ale statului, presa libera, "agenturili straine" si fantoma comunismului" si ca este un pericol pentru democratie.

"Traian Basescu a devenit un pericol pentru democratie, libertate si normalitate. A devenit un pericol chiar si pentru el insusi. In consecinta, trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul personal", a adaugat senatorul.

Acesta il acuza pe Basescu ca prin numirea lui Cristian Diaconescu la conducerea Ministerului de Externe a fost incalcat articolul 85 din Constitutie care prevede ca, "daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului", numirea unui ministru se face "numai pe baza aprobarii Parlamentului".

Ce se va intampla in continuare? Voiculescu considera ca, din disperarea de a-si salva functia, Basescu incalca sistematic Constitutia, iar asta va duce la suspendarea sa ca in 2007.

In ceea ce priveste interventia pe care urmeaza sa o aiba Basescu miercuri, Voiculescu crede ca "se va rafui cu sistemul politic, desi de 22 de ani traieste si prospera in acest sistem, se va rafui cu presa, desi si-a subordonat televiziunea publica si un urias aparat propagandistic, se va rafui cu Securitatea, desi a recunoscut ca a colaborat constant cu Securitatea, 'dand un camion de note', se va rafui cu comunismul, desi a fost inalt functionar in regimul comunist, se va rafui cu cei corupti, desi el insusi si-a 'aranjat' o vila in centrul Capitalei."

A.G.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...