Voiculescu catre Basescu: In 2008, SRI te-a avertizat ca urmeaza criza!

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 18:05
3447 citiri
Voiculescu catre Basescu: In 2008, SRI te-a avertizat ca urmeaza criza!
Foto: Arhiva

Senatorul PC Dan Voiculescu sustine ca presedintele Traian Basescu ar fi fost informat inca din 2008 de SRI ca urmeaza o criza economica puternica si ca evaziunea fiscala atinge cote fara precedent si cu toate acestea seful statului nu a luat nicio masura.

"Traiane, tu chiar nu stii ca in Romania, in 'statul clientelar' ca sa folosesc argoul tau, economia nefiscalizata o surclaseaza pe cea fiscalizata?! In ce tara si pe ce lume traiesti?! Desi stiu ca n-o sa ma crezi, ca o sa consideri ca sunt mincinos sau rau intentionat, presedintii nu folosesc serviciile secrete doar impotriva adversarilor politici!

In anul 2008, SRI te-a avertizat ca urmeaza o criza economica puternica. Ai ratacit informatia, poate printre transcrierile unor discutii private. Sunt convins ca ai primit date si despre cresterea exponentiala a economiei subterane, dar, foarte probabil, erai prins cu lecturi de specialitate mult mai captivante", i se adreseaza Dan Voiculescu presedintelui intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele fondator al Partidului Conservator mai afirma ca "datele oficiale ale Institutului National de Statistica indica ca peste 20% din PIB (peste 25 de miliarde de euro) se afla in economia subterana".

"Mai Traiane, recunosc, eu sunt cel care a afirmat, de peste un an, ca economia subterana a atins cote alarmante. Si tot eu sunt cel care a sustinut in ultima luna, cu date concrete, ca in Romania al carei presedinte esti se toaca la negru aproape 40 de miliarde de euro. (...)Ca nu iti plac declaratiile mele, nu mai este un secret. Este dovedit, inteligentele rudimentare urasc tot ce le excede capacitatea de intelegere.

Totusi, chiar daca ai aflat ultimul ca numai in contrabanda cu tigari si alcool se scurg aproape 2 miliarde de euro, e bine ca ai aflat. Insa, indraznesc sa iti reamintesc, tu esti cel care patroneaza sistemul, esti direct responsabil pentru aceasta situatie", mai afirma Dan Voiculescu.

In opinia acestuia, cei care ar trebui trasi la raspundere cu privire la evaziunea fiscala si coruptia din vami sunt seful DNA, Daniel Morar, si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, "oamenii protejati si sustinuti" de Traian Basescu.

"Ca presedinte, nu ai dreptul sa deplangi contemplativ dezastrul, ci aveai obligatia sa il combati cu masuri concrete", ii mai transmite Dan Voiculescu sefului statului.

In incheierea mesajului adresat presedintelui, senatorul PC informeaza opinia publica asupra faptului ca "doar in ultimii doi ani firmele construite de mine au platit taxe si impozite la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale in cuantum de aproximativ 100 de milioane de euro, echivalentul a peste un milion de pensii minime".

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Voiculescu Basescu, #Voiculescu evaziune fiscala, #Dan Voiculescu , #senator
Comentarii
Poza Gellu
Gellu
rank 5
Turnatorule unde-s banii lui Ceausescu? Ti-ai facut trust media ca sa manipulezi poporul pe banii sai