Voiculescu, cu Gadea si Badea la Viena, de Sarbatori

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 15:08
4186 citiri
Voiculescu, cu Gadea si Badea la Viena, de Sarbatori

Dan Voiculescu se afla la Viena pentru a-si rezolva o serie de probleme medicale care l-au impiedicat sa depuna juramantul de senator necesar finalizarii validarii noului sau mandat. Din fericire, fondatorul PC pare sa fie intr-o excelenta stare de sanatate, dupa cum arata o fotografie postata pe Facebook de Mihai Gadea.

Fotografia a fost publicata la data de 30 decembrie, prin intermediul telefonului mobil, dar nu sunt oferite detalii cu privire la locul unde a fost facuta, scrie Evenimentul Zilei.

La intalnire a participat si Mircea Badea, dupa cum arata imaginea publicata de cotidianul citat.

Intre timp, Dan Voiculescu inregistreaza o premiera la Senat. Este primul parlamentar care desi are mandatul validat de BEC si de comisia de validare nu s-a prezentat la depunerea juramantului, motiv pentru care nu poate fi considerat senator cu puteri depline. De altfel, el nici nu a fost repartizat in comisiile din Senat.

Astfel, dupa ce a castigat confortabil alegerile din 9 decembrie intr-un colegiu din Capitala, Dan Voiculescu a plecat din tara la jumatatea lunii decembrie. "In urma cu cativa ani am suferit mai multe interventii chirurgicale. Acum a venit momentul pentru un control medical mai amanuntit (nimic 'spectaculos') si, pentru o perioada, nu voi participa la activitatile curente", arata Voiculescu pe blog.

Intre timp, procesul de coruptie in care este judecat a intrat in impas. Din moment ce nu este inca senator, Dan Voiculescu ar trebui judecat in continuare de Tribunalul Bucuresti in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). In mod curios, imediat dupa validarea mandatelor de catre BEC, dar inainte de depunerea juramantului, judecatorul de la Tribunal care avea dosarul a decis trimiterea cazului la instanta suprema, apreciind ca Dan Voiculescu a dobandit din nou calitatea de parlamentar, ceea ce nu era adevarat.

"Cred ca decizia judecatorului de la tribunal a fost o decizie gresita si ar trebui CSM, cine se ocupa, sa vada de ce a dat acea decizie. Cat domnul Voiculescu nu e senator, se judeca la instanta obisnuita, cand devine senator, merge la Curtea Suprema (...) Competenta dupa persoana este apreciata de judecator. Esti senator, te duci la Curtea Suprema. Nu esti senator, ramai la tribunal. Nu poti sa fii si senator, si nesenator", a declarat Victor Ponta luni seara, la postul B1 TV.

O explicatie pentru refuzul lui Dan Voiculescu de a depune jurmantul a venit din partea avocatului Daniel Fenechiu. "E o strategie geniala. Solutia este complet nelegala, avand in vedere ca dobandesti calitatea de senator doar dupa ce esti validat si depui juramantul. Probabil va urma un recurs la decizia de declinare a competentei, care va fi cu siguranta admis. Dosarul se va intoarce la Tribunalul Bucuresti, se vor mai pierde trei luni...", a declarat deputatul PP-DD.

Dan Voiculescu dribleaza Justitia - Nu depune juramantul, dosarul ICA e intre instante

O miscare similara a fost facuta de senatorul PC si in legislatura trecuta. Pe 25 iunie 2012 el si-a dat demisia din Senat invocand drept pretext faptul ca i-au fost respinse o serie de amendamente. Automat, potrivit prevederilor legale, dosarul in care era judecat si care mai avea cel mult doua termene a fost trimis la Tribunal, unde a mai stat alte sapte luni. In acest dosar, care se judeca din decembrie 2008, Dan Voiculescu este acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu 3 milioane de euro.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...