Voiculescu, despre bugetul de anul viitor: Este un proiect mincinos

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 21:28
1348 citiri
Voiculescu, despre bugetul de anul viitor: Este un proiect mincinos
Foto: Arhiva

Senatorul conservator Dan Voiculescu acuza Guvernul ca propune un "proiect de buget mincinos", pentru anul 2012.

Vicepresedintele Senatului sustine ca "indicatorii macroeconomici pe care este fundamentat bugetul de stat pe anul 2012 sunt absolut nerealisti".

"Guvernul ne propune un proiect de buget mincinos. Principalii indicatori macroeconomici sunt absolut nerealisti. In proiect se utilizeaza o rata a somajului de 4,5%, in conditiile in care valoarea reala este de peste 10%! Se mizeaza ridicol pe o crestere a veniturilor din impozitul pe salarii si venit cu 6,9%, absolut imposibila in conditiile in care nu se creeaza noi locuri de munca.

Totodata, estimarea privind cresterea veniturilor din impozitul pe profit cu 11,7% pe o piata complet prabusita este fantezista, iar cresterea economica va fi, chiar si intr-un scenariu optimist, aproape de zero, in niciun caz 2,3% cum este prevazut in proiect. Asadar, Guvernul nu ne propune un proiect de buget fundamentat pe cifre, ci o fictiune bazata pe iluzii", a declarat senatorul PC, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dan Voiculescu spune ca va da Guvernul in judecata ca sa conteste bugetul de anul viitor.

"Vom combate acest proiect si in Parlament si in justitie. De altfel, a fost deja inregistrata o plangere penala impotriva Guvernului pentru depasirea termenului legal de depunere a Proiectului de buget la Parlament si asteptam cu interes rezolutia in acest caz. Iar, daca procurorii nu-si vor face datoria, vom depune plangere penala si impotriva Parchetului", a mai spus Voiculescu.

Guvernul a discutat, miercuri, in prima lectura, proiectul bugetului de stat pe anul 2012, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Potrivit negocierilor cu FMI si Comisia Europeana, Romania are o tinta de deficit, pentru anul 2012, situata intre 1,9% si 2,1% din PIB si o prognoza de crestere economica de 1,8%-2,3%.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dan Voiculescu buget 2012, #proiect buget 2012 mincinos , #senator