Voiculescu il vede deja in catuse pe Traian Basescu

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 14:47
3615 citiri
Voiculescu il vede deja in catuse pe Traian Basescu
Foto: Arhiva

Senatorul conservator Dan Voiculescu crede ca, dupa ce nu va mai fi presedinte, pe "Traian Basescu l-ar putea astepta mandate de retinere, de arestare si alte bucurii similare".

Liderul de onoare al PC mai considera ca atacurile constante ale presedintelui Basescu la adresa justitiei reprezinta "reactia-reflex a unui cetatean care se stie vulnerabil."

"Presedintele Basescu este amenintat de dosare penale grave: casa din Mihaileanu, afaceri suspecte cu terenuri si multe altele. Astfel, dupa mandatele prezidentiale, pe Traian Basescu l-ar putea astepta mandate de retinere, de arestare si alte bucurii similare.

In aceste conditii, ostilitatea sa la adresa justitiei si a angajatilor Ministerului de Interne este reactia-reflex a unui cetatean care se stie vulnerabil. Si, cum de ce ti-e frica nu scapi, presedintele Basescu se razbuna anticipat pe cei care il vor pedepsi ulterior", a declarat Voiculescu.

Presedintele Traian Basescu le-a reprosat, joi, magistratilor ca prin anumite hotarari judecatoresti se amesteca in treburile guvernului, incalcand astfel echilibrul puterilor in stat. Unul dintre exemplele la care a facut referire a fost legat de despagubirile de 9 miliarde de lei pe care Executivul ar trebui sa le acorde, fara sa aiba de unde.

Prezent la reuniunea pregatitoare a raportului pe MCV organizata la Ministerul Justitiei, seful statului a facut mai intai referire la licitatiile castigate in instanta in mod arbitrar, care au facut ca CE sa ne avertizeze ca nu mai finanteaza unele proiecte importante din bani europeni, dupa care a dat si alte exemple in care magistratii si-au depasit prerogativele.

Basescu: S-a mers prea departe cu castigarea licitatiilor in instanta!

"Justitia trebuie sa inteleaga ca nu se poate substitui la nesfarsit Guvernului", a avertizat presedintele, exemplificand si cu dosarul interlopilor de la Giurgiu, in care "corpul de control al ministrului constata lipsa de performanta, ministrul il revoca pe seful politiei si vine judecatorul care spune: Il puneti inapoi in functie!. Si la cateva zile dupa hotararea judecatoreasca iese mizeria de la Giurgiu", a declarat seful statului.

I.U.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #Traian Basescu arestat , #senator