Voiculescu: Basescu nu are curajul sa apere caracterul national al statului roman

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 13:45
1651 citiri
Voiculescu: Basescu nu are curajul sa apere caracterul national al statului roman
Foto: Arhiva

Senatorul conservator Dan Voiculescu avertizeaza ca lipsa de reactie a autoritatilor romane fata de provocarile pe criterii etnice incurajeaza miscarile extremiste, iar presedintele Traian Basescu pare "dispus sa accepte un schimb stat national - reorganizare administrativa".

"Propunerea UDMR privind modificarea Constitutiei in sensul eliminarii caracterului de stat national este flagrant neconstitutionala, incalcand art. 152 din legea fundamentala, care stabileste explicit ca prevederile art. 1 nu pot face obiectul revizuirii. In mod evident, liderii UDMR cunosc imposibilitatea modificarii art. 1 din Constitutie, demersul lor avand motivatii politice, fiind menit sa impiedice disiparea electoratului maghiar catre formatiunile concurente mai radicale", a declarat liderul de onoare al PC, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Dan Voiculescu il invinuieste pe seful statului, ca din cauza pasivitatii sale "a consolidat radicalizarea medajelor UDMR".

"Insa, lipsa de reactie a autoritatilor romane incurajeaza aspiratiile etnice extremiste. In ultimii ani, pasivitatea presedintelui Basescu in fata provocarilor pe criterii etnice a consolidat miscarile extremiste si, foarte grav, a radicalizat mesajele UDMR. In mod normal, Presedintia ar fi trebuit sa reactioneze prompt la pretentiile neconstitutionale ale UDMR. Dar Traian Basescu tace. Este o tacere lasa, presedintelui fiindu-i frica sa-si supere un partener de guvernare", mai sustine senatorul conservator.

Dan Voiculescu il mai acuza pe Traian Basescu de faptul ca "nu apara caracterul national al statului roman".

"Cel care a atacat abject repere istorice ale Romaniei, nu are curajul de a apara caracterul national al statului roman. Din contra, asteapta sa reactioneze Opozitia, sperand ca o tensionare a relatiilor UDMR-USL l-ar ajuta in negocierile cu UDMR pe proiectul reorganizarii administrative.

Specialist in trocuri, Traian Basescu pare dispus sa accepte un schimb stat national - reorganizare administrativa, considerand ca retrasarea unitatilor administrativ-teritoriale este ultima sansa a actualului regim de a evita o infrangere categorica in 2012", a conchis Voiculescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #Basescu stat national , #senator