Ziua varanului (Opinii)

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 23:58
11366 citiri
Ziua varanului (Opinii)

Alegerile parlamentare din 9 decembrie au consfintit nu doar ca lideri precum Victor Ponta, Crin Antonescu sau Liviu Dragnea au pus ferm si pe termen lung mana pe putere. Inseamna si ca un alt personaj a dobandit o putere fara precedent.

Numele sau e Dan Voiculescu, dar e cunoscut, precum diavolul, dupa mai multe nume. Cel de turnator, Felix ori cel dobandit pentru infatisarea sa si obiceiul de a-si trece rapid limba peste buze - Varanul.

Pot spune cu mana pe inima ca vorbim despre unul dintre cele mai nocive personaje ale acestor ani. Un om care foloseste fara jena o "masina de murdarire" cunoscuta si sub numele de trustul Intact, in scopuri politice. Un om care, in consecinta, are o putere considerabila nu doar asupra adversarilor sai din tabara lui Basescu, ci si asupra aliatilor, pe care la nevoie ii mai terfeleste, asa putin, ca sa le mai aduca aminte de unele lucruri si cu cine nu trebuie sa se incurce, a se vedea insusi cazul premierului Victor Ponta, pe care Antenele il mai "trag de urechi", ocazional.

Dan Voiculescu e acum bine infipt in Guvernul Romaniei. Are 2 ministri importanti - ai Agriculturii si Mediului de Afaceri - si nenumarate posturi de mai mic nivel, insa cu siguranta foarte importante. Asa cum s-a dovedit in cazul privatizarii de catre grupul sau de firme (Grivco) a Institutului de Cercetari Alimentare, si un om aflat nu la cel mai de sus esalon al Puterii iti poate aduce multe milioane.

Pentru un personaj precum Felix, obligat de imaginea proasta sa stea in spatele scenei si sa incerce sa-i manevreze de acolo pe ceilalti, cu greu se putea ajunge la o influenta mai mare. Influenta trainica, daca ne gandim ca unul din co-presedintii USL, Crin Antonescu, aliatul sau din Alianta de Centru-Dreapta, are nevoie de el pentru mult timp de acum incolo, cel putin pana la alegerile prezidentiale din 2014, cand sprijinul trustului Intact va fi foarte important.

Ce-si dorea acel Apus, adica Voiculescu, in conditiile astea? Nu neaparat inca o functie sau doua de ministru. Isi doreste sa poata manevra Justitia. Sa nu uitam, senatorul nostru are un dosar in care risca sa infunde puscaria, cel din cazul Institutului de Cercetari Alimentare.

A folosit omul tot felul de tertipuri pentru a amana verdictul - si-a dat demisia din Senat, a fost reales, nu a depus juramantul, asa ca dosarul lui e blocat undeva pe drum. Geniala strategie, dar o sa-l tina?

Poate ca da, poate ca nu. Dar Dan Voiculescu stie ca nu-si poate permite sa riste, cu dosarul asta sau cu altele posibile. Spun posibile pentru ca omul nu poate fi considerat curat-apretat.

Ce poate face omul nostru? Poate incerca sa "lucreze" putin regulile pentru a intarzia procesele si, in cazul asta, procesul sau. Doar ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, ii e o veche cunoscuta, promovata intens de Antena 3. Sigur, n-ar fi rau sa aiba un Catalin Voicu, omul care se ocupa de "prelucrarea" judecatorilor pentru sentinte favorabile.

Si, in fine, Dan Voiculescu poate sa sustina, pe ascuns ori fatis, personal ori cu ajutorul Antenelor, reguli noi pentru DNA si Parchetul General, nu-i asa?

Orice se poate intampla, dar cert e un singur lucru - Dan Voiculescu e acum la putere si e bagat cu amandoua mainile, un picior si mai multe dosare in treaba asta. Si, cunoscandu-i foamea, nu va sta ca un senator obisnuit, de varsta inaintata. Va incerca sa obtina si mai multa putere, influenta, protectie in fata legii. Asta e un asalt caruia nu doar societatea trebuie sa-i faca fata, ci si Crin Antonescu si Victor Ponta. Dar oare vor asta?

Ziua varanului a sosit. Si e periculoasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Voiculescu USL, #Dan Voiculescu putere justitie , #senator
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza NeluKGBush
NeluKGBush
rank 5
Enorma lor putere stă pe prostia și năravurile de care nu se leapădă