Avocatul lui Voiculescu: Procurorii au facut copy-paste. In familia Voiculescu, tineretul nu asculta!

Luni, 29 Iulie 2013, ora 19:43
4427 citiri
Avocatul lui Voiculescu: Procurorii au facut copy-paste. In familia Voiculescu, tineretul nu asculta!

Unul dintre avocatii lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon, a povestit varianta sa despre cum au decurs audierile clientului sau la Directia Nationala Anticoruptie, care l-a pus sub urmarire penala pe presedintele Partidului Conservator, pentru santajarea directorului RCS-RDS, Ioan Bendei.

Andon a declarat pentru Ziare.com ca e o aberatie juridica inceperea urmaririi penale si ca traim intr-o dictatura, dar nu a exclus sa avem o trimitere in judecata a lui Voiculescu. El a argumentat acuzatiile spunand ca nici nu se stie daca e vorba de un santaj si ca, oricum, Dan Voiculescu nu avea cum sa fie implicat, intrucat nu mai are nicio functie in trustul Intact, iar in familia sa, "tineretul" nu asculta ce spun cei "batrani".

"Daca ma intrebati ca om de drept, nu puteam gandi o asemenea aberatie (trimiterea in judecata). Daca ma intrebati ca locuitor al Romaniei anului 2013 si ca observator al degenerarii fenomenului judiciar, pot sa ma astept la orice. Poate maine ma cheama pe mine, poimaine pe dumneavoastra, raspoimaine pe Patriarh, ne putem astepta la orice. Asta e si logica dumnealor - astazi ei, maine voi, e logica fricii, a bagarii fricii in oase. "Cracnesti, o patesti!"", a comentat fostul deputat, care si-a pierdut mandatul pentru incompatibilitate.

Cum a fost la audieri

Intrebat cum s-au desfasurat audierile, Andon a spus ca procurorii au facut copy-paste si ca nu au un caz care sa se sustina.

"Peste 60 la suta din timp au fost insistentele noastre sa ne spuna pe ce se bazeaza. In afara de generalitati, eufemisme si scuze ca au aplicat copy-paste, in sensul ca au copiat din actele procedurale ale dosarului si le-au strans intr-o ordonanta de extindere a invinuirii al carei continut, in proportie de 80% nu are legatura cu domnul Voiculescu. N-am reusit sa aflam mai nimic. Daca ar fi sa apelam la logica si bun simt, impresia e, daca au mai ramas neuroni juridici in capul lor, ca au dorit chemarea ca atare si sa se vorbeasca despre caz, nu ca ar spera cineva rezonabil din punct de vedere juridic sa se ajunga la o trimitere in judecata.

Puteau sa motiveze cu copy paste un accident de circulatie. Au umplut acolo niste randuri si au pus si 2-3 paragrafe in care au zis ca exista elemente ca Dan Voiculescu e complice. Care sunt domnule alea, cand Dan Voiculescu din 2002 chiar nu mai are nicio legatura cu trustul? Nu e actionar, nu e in conducere...", ne-a mai declarat Andon.

Cum e in familia Voiculescu

Rugat sa comenteze si faptul ca ar exista alte inregistrari cu Dan Voiculescu si cel care a facut santajul, directorul Antena 1, Sorin Alexandrescu, Andon a spus ca nu e nimic concludent si ca "tinerii" nu asculta oricum de "batranul" Dan Voiculescu.

"Sunt vorbe, nu-i nimic concret, nicio inregistrare concludenta. N-are de unde sa fie, ca in familia domnului Voiculescu, cum se intampla in orice familie, tineretul nu ii consulta pe cei mai in varsta, care s-au retras din afaceri, toata ziua-buna ziua, ce sa faca, cu atat mai putin Sorin Alexandrescu.

Nu dovedeste nimic ca au discutat. In orice caz, una e sa discuti, alta e sa discuti sa incurajezi un santaj despre care nu stii daca s-a produs. In orice caz, s-a urmarit doar plimbarea pe la DNA", a opinat avocatul.

E posibila trimiterea in judecata!

Intrebat daca e posibila o trimitere in judecata, Andon a raspuns: "Nu mi-e teama de condamnare, de trimitere in judecata...nu e prima data cand ar fi o trimitere aberanta in judecata. In ultimii ani, procentul de achitari, in special al DNA, a depasit recordul national istoric, adica 10 la suta, pe aici stau. Se pare ca lor nu le pasa, important e sa faca show. Poate le va trece prin minte sa faca si un rechizitoriu.

(...) ma astept sa trimita si pe responsabila mea de scara, poimaine pe dumneavoastra. Eu am trecut prin multe dictaturi, asta e a cincea in care traiesc, sunt obisnuit cu tehnica bagarii fricii in oase. Baga frica in oase aratand multimii ca faci ce vrei si se creeaza un mecanism al fricii. Anumiti asa-zisi istorici de azi vorbesc de teroarea Securitatii, de tortionari. In anii '50 au fost, in anii '80 nu mai erau schingiuiri, dar frica exista, pentru ca odata inoculata frica ramane in oase, era un mecanism de dominare a societatii prin frica, in primul rand a presei de larga credibilitate si audienta", a conchis Andon.

Voiculescu, urmarit penal

Dan Voiculescu a fost audiat luni de procurorii anticoruptie la sediul DNA in dosarul in care directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat pentru santaj. La finalul audierilor, Dan Voiculescu a iesit din sediul DNA cu calitatea de invinuit.

Dan Voiculescu, invinuit in dosarul Alexandrescu

"Mi s-a adus la cunostinta ca as fi complice. Eu nu am nicio treaba cu dosarul asta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt putin complicate. Parerea mea e urmatoarea: e o incercare de intimidare a presei, o incercare care demult este dorita", a continuat Dan Voiculescu, negand ca ar fi vorba despre vreun santaj in acest caz.

"E un confict comercial intre Antena Group si RCS, care dureaza de 6 ani, care nu are nicio legatura cu penalul. E un conflict comercial, e adevarat ca pe multi bani", a mai declarat Voiculescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sergiu Andon Voiculescu santaj, #Voiculescu audieri DNA , #stiri Dan Voiculescu