Cu Felix despre Picasso, hochei, Antene, saramura si moarte

Marti, 29 Aprilie 2008, ora 10:06
2607 citiri
Cu Felix despre Picasso, hochei, Antene, saramura si moarte

Dan Voiculescu, "mogulul", cum a fost numit de multe ori, spune despre el ca este om. In primul rand. "Traiesc, ma uit in jurul meu, vad ce se intampla, contemplu, ma razvratesc, ma impac. Am pe birou, acasa, un indemn: "A ajuta pe cineva inseamna a-i schimba destinul". Pentru mine caracteristica asta de om se vede prin ce fac in jurul meu", sustine Voiculescu, intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Cotidianul.

Fondatorul Partidului Conservator sustine ca a devenit rezultat al cerebelului in 1979, cand inca juca hochei.

"Eram hocheist, imi placea viata, apreciam instinctele, atunci directorul meu general m-a chemat ca nu veneam la serviciu si eram mereu in cantonamente. Viata de sportiv... Fete, bautura mai putin. M-a chemat si mi-a spus: "Baiete, esti branza buna in burduf de caine, ori hochei, ori meserie. Te dau afara, daca nu vii la treaba". A fost un dus rece. Asta are dreptate. Ce fac? Am depus echipamentul de sport si m-am apucat de meserie", a declarat Dan Voiculescu.

Omul de afaceri spune ca antrenorul sau l-a trezit la realitate si i-a schimbat viata.

"Tata nu avea carte, mama la fel, se bucurau ca faceam sport, dar nu realizau ca aceasta joaca se poate transforma in esec in cariera. Acest om mi-a schimbat destinul", mai spune el.

In privinta culturii, mogulul de presa a declarat ca nu-i plac celebrii pictori Dali sau Picasso si ca nu-i intelege. In privinta artei culinare, Voiculescu crede ca "saramura de crap e de baza".

Se pare ca Voiculescu are si o latura romantica. "O singura data, indragostit, am facut niste versuri si l-am sunat pe Constantin Draghici, cantaret de opereta. L-am sunat si el a fost de acord. A iesit un cantec asa: "Ochii tai frumosi ca mareaaaaa si ca cerul instelatttt"... adevarul era ca era o fata cu niste ochi superbi, mari. Doamne, cand se uita la tine, iti venea sa te ascunzi", a mai spus Voiculescu, citat de aceeasi sursa.

Acesta a marturisit ca ii placea sa citeasca Sas, in franceza, colectie de carte politista. "Razboi si pace" nu e pe gustul sau, il oboseste. Cat despre "Enigma Otiliei" si numele "Felix" din dosarul sau la CNSAS el a declarat ca: "Numele acesta, Felix, stiti de unde vine? Acum va spun, e premiera. Ma contactase unul cu nume de cod Caciula, de la Securitate, pe care eu il luasem in bascalie, ca e murdar pe balonzaid. E, omul acela mi-a deschis dosar de urmarire si m-a incondeiat ca betiv, cartofor, afemeiat.

Mi-am amintit, acum, de Revelion, ca dupa ce am scapat de Caciula asta a venit un alt ofiter si cu el am discutat situatia. "Uite ce mi-a facut ala!" "Ca sa te scot eu nu pot decat daca am o dovada ca tu erai in contact cu mine de dinainte." Si asa au aparut niste hartii semnate Felix, dar fara a avea caracterul de note informative, hartii date in aceeasi zi, in acelasi an. Hartii semnate de omul ala, Felix. Asta-i bomba, nu a existat nici un Felix".

Despre turnatorie, Dan Voiculescu crede ca oamenii au inceput sa se dusmaneasca pe baza dosarelor si ca acestea reprezinta un instrument politic care santajeaza si acum.

"Nu pot spune ca am tradat fiindca nu am avut pe cine sa tradez, nu am fost dependent de nimeni in viata. Tradarea e legata de dependenta. Bun, nu vorbim de tradari in dragoste."

Cand vine vorba de bani, omul de afaceri recunoaste ca acestia ii ofera liniste si ca i-a facut alaturi de oameni in care a avut incredere. El da asigurari ca Antenele si celelalte publicatii din trustul Intact nu se vor vinde niciodata.

"Antenele si ziarele nu se vor vinde niciodata! Sunt afaceri de familie construite pentru peste o suta de ani. Eu, Camelia, urmeaza Evelyn, cu Danut, cu Mara inca douazeci si ceva de ani. Va ramane o constructie solida de familie", a declarat Voiculescu. In plus, Camelia Voiculecsu ca a mai cumparat trei canale: sport, muzica, business.

Ce face Dan Voiculescu cu banii sai se intreaba multi. Ei bine, nu-i da pe jocuri de noroc, nici pe femei - a trecut timpul lor, hainele sunt decente si nici destinatiile exotice nu-l atrag. Depre moarte spune ca ar vrea sa "vina subit, in somn".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dan Voiculescu , #stiri Dan Voiculescu