Dan Voiculescu, acuzat de falsificarea rezultatelor la sondaje CCSB

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 14:10
5193 citiri
Dan Voiculescu, acuzat de falsificarea rezultatelor la sondaje CCSB
Foto: Arhiva

Mihai Motoc, fost consilier al lui Dan Voiculescu si unul dintre actionarii institutului de cercetare CCSB, a acuzat ca fostul patron al trustului Intact ii cerea sa modifice rezultatele sondajelor realizate de institute.

Asociatul familiei Voiculescu detine 18% din actiunile CCSB, alaturi de Camelia Voiculescu, fiica fostului patron, care detine 67%, si de Mirel Palada, care are 15%. Mihai Motoc a fost directorul general al institutului pana in ianuarie 2012, acuzandu-l pe Dan Voiculescu ca a incercat in mai multe randuri sa-l convinga sa masluiasca datele unor sondaje, incepand din 2007, arata Romania TV.

Basescu creste, PC e la 0% - Sondaj al institutului lui Dan Voiculescu

"A facut presiuni, Dan Voiculescu imi dadea personal telefon (...) Imi cerea sa modific datele din sondaje", a spus Motoc, adaugand ca modificarea solicitata de acesta era destul de semnificativa.

"La alegerile din 2009 diferenta a fost in sutimi. Ce se intampla daca nu aveam caracter atunci?", a precizat Motoc. El a afirmat ca si-a dat demisia din cauza faptului ca nu a cedat in fata lui Voiculescu.

"Am respectat intotdeauna meseria pe care o am. De aceea nu mai sunt administrator al companiei", a spus Motoc, sustinand ca Dan Voiculescu a avut un limbaj ce nu poate fi reprodus la televiziune cand a primt vestea.

Dan Voiculescu, rata de incredere de 23% - sondaj CCSB comandat de Antena 3

In plus, acesta a mai dezvaluit ca presedintele fondator al Partidului Conservator ii inregistra convorbirile telefonice. "Am proba ca a inregistrat convorbirile lui cu mine si convorbirile mele cu alte persoane", a declarat Mihai Motoc adaugand ca va prezenta proba acestui lucru in cursul saptamanii viitoare. "Proba mi-au oferit-o martorii afectati de aceste inregistrari", a explicat Motoc.

Acesta l-a dat in judecata pe Voiculescu din cauza unor litigii comerciale.

#Dan Voiculescu Mihai Motoc, #Dan Voiculescu falsificare sondaje, #Dan Voiculescu falsificare rezultate sondaje , #stiri Dan Voiculescu