Ziare.com

DNA: Dan Voiculescu "a capusat" Institutul de Cercetari Alimentare

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 18:23

   

DNA: Dan Voiculescu "a capusat" Institutul de Cercetari Alimentare
Dan Voiculescu a intrat in proprietatea Institutului de Cercetari Alimentare printr-o actiune de capusare a acestuia, sustin procurorii.

Potrivit acstora, au fost infiintate firme in acest scop: ICA a fost transformat in societate pe actiuni si inclus apoi in portofoliul ADS, controlat de fostul PUR.

Potrivit rechizitoriului, dupa includerea ICA in portofoliul Agentiei Domeniilor Statului in 2002, functionarii agentiei au numit in Consiliul de Administratie (CA) si in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) apropiati ai lui Dan Voiculescu, respectiv membri ai fostului Partid Umanist Roman (PUR).

ADS nu a efectuat o reevaluare a institutului, in conditiile in care terenurile erau evaluate la nivelul anului 1994, constructiile la nivelul anului 1998, iar mijloacele fixe si titlurile de valoare nu au fost reevaluate.

Dan Voiculescu mai este acuzat de procurori ca si-a folosit influenta politica pentru a obtine la un pret derizoriu ICA, aratand ca anuntul de privatizare a institutului nu a -fost publicat in Monitorul Oficial, ci in cotidianul "Independent".

Procurorii DNA sustin ca Dan Voiculescu "a fost artizanul si beneficiarul final al operatiunii prin care Agentia Domeniilor Statului (ADS) a vandut pachetul de actiuni pe care il detinea la societatea in cauza la un pret de 75 de ori mai mic decat valoarea comerciala a acestuia".

Tribunalul Bucuresti a fixat pentru 6 ianuarie primul termen al procesului in care DNA l-a trimis in judecata pe liderul PC Dan Voiculescu alaturi de fostul ministru al telecomunicatiilor, Sorin Pantis, si alte 11 persoane, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

In total, DNA a trimis, pe 4 decembrie, in judecata 13 persoane, considerand ca privatizarea frauduloasa a ICA s-a facut in folosul lui Dan Voiculescu si s-a realizat prin subevaluarea bunurilor Institutului cu suma de 7.796.198 de euro.

Potrivit DNA, Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, actionar majoritar al societatii "Grupul Industrial Voiculescu si Compania" (GRIVCO) SA Bucuresti, este acuzat de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Potrivit rechizitoriul, in perioada 1991-2003, cele 13 persoane au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre S.C. GRIVCO S.A. Bucuresti, a pachetului de actiuni detinut de A.D.S la I.C.A., la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala si in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare.

Institutul de Cercetari Alimentare a devenit atractiv datorita activelor sale imobiliare valoroase, respectiv terenul in suprafata de 36.676,79 mp si constructiile in suprafata desfasurata de 9.983 mp, amplasate in zona rezidentiala a lacului Baneasa si avand toate utilitatile in apropiere, arata DNA.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2326 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar halatul!

Halatul,halatul cat costa?Vorbe,vorbe si iar vorbe.Care Parchet,care DNA.care magistratura?Ati luat spaga si salariile de pomana.Vrem dovezi,fapte nu aiureli.Daca nu sunt confiscari,condamnari - degeaba.

 

DNA

Toti politicienii hoti doresc desfiintarea DNA sau macar castrarea .Sa-si puna oamenii lor care in loc sa faca dreptate sa-i spele de pacate.

capusarii

astept sa vad ziua cind justitia face dreptate.,dar acea zi nu va fi niciodata.Cu mult regret...!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor