Dosarul privind privatizarea ICA, in care e acuzat si Voiculescu, se judeca marti

Marti, 05 Februarie 2013, ora 09:23
2710 citiri
Dosarul privind privatizarea ICA, in care e acuzat si Voiculescu, se judeca marti
Foto: danvoiculescu.net

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca marti procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care este acuzat si fostul senator Dan Voiculescu.

Pe 31 ianuarie, ICCJ a decis amanarea judecarii pentru ca dosarul sa fie trimis la completul la care a fost repartizat initial dupa ce Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta in urma alegerii ca senator a lui Dan Voiculescu, pe motiv ca trebuie asigurata continuitatea.

In acest fel, marti, dosarul va fi luat in discutie de completul format din judecatorii Lavinia Lefterache, Corina Jijiie si Mariana Ghena. Noul complet va trebui sa ia act insa de faptul ca Dan Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator, astfel incat dosarul ar urma sa se intoarca la tribunal.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 20 decembrie 2012, ca dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) sa fie retrimis spre judecare la ICCJ, avand in vedere ca Dan Voiculescu, inculpat in acest dosar, a fost ales senator.

TB si-a declinat competenta de a judeca dosarul in favoarea ICCJ, dupa ce in Monitorul Oficial a fost publicata hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi pe 9 decembrie 2012.

Initial, dosarul a fost trimis spre judecare la ICCJ, insa a fost mutat la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din Senat pe 25 iunie 2012.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii DNA in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC "Benefica" SA Bucuresti (firma din grupul GRIVCO) Jean-Catalin Sandu, secretar executiv al PC (fost Partidul Umanist Roman) si vicepresedinte al AVAS, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#ICCJ dosar ICA Voiculescu, #ICCJ judeca dosarul Voiculescu , #stiri Dan Voiculescu