Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Procesul lui Dan Voiculescu legat de privatizarea ICA, amanat din nou

Marti, 12 Iunie 2012, ora 11:46
2867 citiri
Procesul lui Dan Voiculescu legat de privatizarea ICA, amanat din nou
Foto: Arhiva

Magistratii ICCJ au amanat, marti, judecarea dosarului in care Dan Voiculescu este acuzat de spalare de bani in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Tot marti, instanta suprema a stabilit ca termen intermediar data de 19 iunie, cand urmeaza sa se pronunte asupra exceptiilor invocate de avocati. De asemenea, instanta a stabilit ca termenul pentru judecarea pe fond a dosarului sa fie in 22 iunie.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in 2008, pe fostul lider al PC, Dan Voiculescu, alaturi de fostul ministru al telecomunicatiilor, Sorin Pantis, si alte 11 persoane, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

In total, DNA a trimis, pe 4 decembrie 2008, in judecata 13 persoane, considerand ca privatizarea frauduloasa a ICA s-ar fi facut in folosul lui Dan Voiculescu si s-a realizat prin subevaluarea bunurilor Institutului cu 7.796.198 de euro.

Procesul lui Dan Voiculescu legat de privatizarea ICA, amanat pentru 12 iunie

Potrivit DNA, Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, actionar majoritar al societatii "Grupul Industrial Voiculescu si Compania" (GRIVCO) SA Bucuresti, este acuzat de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada 1991-2003, cele 13 persoane au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre SC GRIVCO Bucuresti, a pachetului de actiuni detinut de ADS la ICA, la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala si in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare.

Institutul de Cercetari Alimentare a devenit atractiv datorita activelor sale imobiliare valoroase, respectiv terenul in suprafata de 36.676,79 mp si constructiile in suprafata desfasurata de 9.983 mp, amplasate in zona rezidentiala a lacului Baneasa si avand toate utilitatile in apropiere, sustin procurorii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dan Voiculescu proces ICA amanat, #Dan Voiculescu proces ICA, #Dan Voiculescu privatizare ICA , #stiri Dan Voiculescu