Procesul lui Voiculescu privind privatizarea ICA a fost din nou amanat

Marti, 03 Februarie 2009, ora 11:20
1553 citiri
Procesul lui Voiculescu privind privatizarea ICA a fost din nou amanat

Procesul in care Dan Voiculescu a fost trimis in judecata pentru privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare a fost din nou amanat, marti, de Tribunalul Bucuresti, pana la data de 3 martie, in urma unor cereri de angajare de avocati ale celor implicati in dosar.

Primul termen de pe 6 ianuarie al procesului a fost de asemenea amanat, in urma unei cereri a liderului Partidului Conservator de a-si angaja avocat, informeaza Newsin.

Tribunalul Bucuresti a fixat pentru 6 ianuarie primul termen al procesului in care DNA l-a trimis in judecata pe liderul PC, Dan Voiculescu, alaturi de fostul ministru al telecomunicatiilor, Sorin Pantis, si alte 11 persoane, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

In total, DNA a trimis, pe 4 decembrie, in judecata 13 persoane, considerand ca privatizarea frauduloasa a ICA s-a facut in folosul lui Dan Voiculescu si s-a realizat prin subevaluarea bunurilor Institutului cu suma de 7.796.198 de euro.

Potrivit DNA, Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, actionar majoritar al societatii "Grupul Industrial Voiculescu si Compania" (GRIVCO) SA Bucuresti, este acuzat de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Potrivit rechizitoriul, in perioada 1991-2003, cele 13 persoane au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre S.C. GRIVCO S.A. Bucuresti, a pachetului de actiuni detinut de A.D.S la I.C.A., la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala si in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare.

Institutul de Cercetari Alimentare a devenit atractiv datorita activelor sale imobiliare valoroase, respectiv terenul in suprafata de 36.676,79 mp si constructiile in suprafata desfasurata de 9.983 mp, amplasate in zona rezidentiala a lacului Baneasa si avand toate utilitatile in apropiere, arata DNA.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#proces Dan Voiculescu, #privatizare Institut Alimentar, #Sorin Pantis , #stiri Dan Voiculescu