Razbunarea Varanului. "O sa punem putina ordine" (Opinii)

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 18:12
8186 citiri
Razbunarea Varanului. "O sa punem putina ordine" (Opinii)

Dan Voiculescu "Felix" e suparat. Pe procurori, pe judecatori, pe lume. Si promite razbunare. Sau, ca s-o spunem in cuvintele lui, "putina ordine" in randurile magistratilor.

"Am un pic de grija pentru Romania. Daca avem judecatori si procurori care fac astfel de lucruri ... Azi e unul, maine e altul .. Poimaine putem veni toti la rand... Trebuie sa punem un pic de ordine in lucrurile astea. Si o sa punem!", a declarat Voiculescu pe aeroport, unde, vorba unui coleg de presa, l-au intalnit din intamplare jurnalistii de la vreo 2 posturi, veniti dupa niscaiva fotbalisti.

In orice stat normal, declaratia lui Voiculescu ar fi cel putin revoltatoare. De cand isi permite sa ameninte procurori si judecatori si in ce calitate?

"O sa punem putina ordine in lucrurile astea!" Ce vrea sa insemne asta? Ca o a aiba el grija de procurori si judecatori? Va dati seama ce fel de om e Dan Voiculescu, daca poate sa spuna public, fara jena sau teama de urmari, lucrurile astea!

Ce e interesant e scopul urmarit. Dincolo de a intimida procurori si judecatori, vrea oare Voiculescu sa anunte o interventie in Justitie? Este el suficient de puternic pentru asta?

Daca da, la cum il stim de razbunator si fara scrupule, nu s-ar sfii deloc sa faca vraiste, sa traga la raspundere, sa aranjeze lucrurile asa cum vrea el.

Deja incearca sa faca asta, daca ne uitam la jocurile facute in CSM sau la presiunile mediatice uriase pe care le face prin intermediul trustului Intact. Ele vor creste in intensitate pe masura ce avanseaza scandalul asta de santaj.

Mai e si o alta varianta. E foarte probabil ca Voiculescu sa se simta atat de slab si de incoltit in momentul asta incat joaca la cacealma, pentru a da impresia ca e si el unul dintre cei care "fac jocurile". Varianta foarte probabila.

Din ecuatia asta lipsesc doi oameni - Victor Ponta si Crin Antonescu. As baga mana in foc ca Dan Voiculescu e suparat pe seful Guvernului pentru intelegerea cu Basescu pe numirea procurorilor si pentru faptul ca a facut pace cu seful statului.

Semnalele pe care le trimite Voiculescu sunt, asa cum a remarcat multa lume, si pentru Ponta. Doar ca Voiculescu e, in momentul asta, prea slab si prins pe nepregatite pentru a risca un razboi direct cu cel care e, la ora asta, cel mai popular si puternic politician din tara.

Crin Antonescu, candidat la presedintie, asa cum am mai zis, ramane marea speranta a lui Dan Voiculescu. De aceea, cred ca noua Constitutie trebuie sa fie facuta si cu un scop precis - eliminarea riscului ca Felix sa ajunga, prin oamenii pe care ii sustine, la procurori si serviciile de informatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Dan Voiculescu ordine procurori, #Dan Voiculescu scandal santaj , #stiri Dan Voiculescu