Suspiciune de plagiat: O carte scrisa de Dan Voiculescu in inchisoare

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 21:24
3907 citiri
Suspiciune de plagiat: O carte scrisa de Dan Voiculescu in inchisoare
Foto: Hepta.ro

O lucrare scrisa de Dan Voiculescu de dupa gratii, din Penitenciarul Rahova, publicata in 2015 la Editura Niculescu si tiparita la tipografia trustului Intact, controlat de omul de afaceri, ridica semne de intrebare cu privire la autenticitate.

Cartea "Investitii straine directe - vector al dezvoltarii economice" ar contine mai multe pasaje de text care par copiate din alte lucrari. Pasajele nu sunt semnalizate prin ghilimele sau atribuite autorului, potrivit normelor academice, releva o analiza facuta de Hotnews.

Dan Voiculescu a scris 8 carti in 16 luni de inchisoare

Dan Voiculescu a scris cartea in perioada 3 decembrie 2014 - martie 2015. Lucrarea are 176 de pagini si, potrivit sursei citate, contine si texte preluate fara a fi citate.

Cartea contine si 150 de referinte. Sursa citata sustine ca unele din aceste referinte nu pot fi consultate online, din inchisoare, deci este neclar cum a avut Voiculescu acces la ele.

Un exemplu de pasaj care pare a fi copiat din alte lucrari se gaseste in pagina 52 - este vorba despre paragraful de debut al subcapitolului "2.4 Parteneriatul transatlantic pentru comert si investitii", aproape identic cu deschiderea articolului "Uniunea Europeana: a patra runda de negocieri in cadrul Parteneriatului transatlantic", scris de Rodica Velciu si publicat pe site-ul Institutului de Economie Mondiala (iem.ro).

#Dan Voiculescu suspiciune plagiat carte, #Dan Voiculescu carte inchisoare , #stiri Dan Voiculescu