Trustul lui Voiculescu, publicitate de 100.000 euro de la Oltchim

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 11:12
4528 citiri
Trustul lui Voiculescu, publicitate de 100.000 euro de la Oltchim
Foto: Facebook/ Gabriela Vrinceanu Firea

Oltchim a incheiat in 2009 un contract de publicitate in valoare de 100.000 euro cu o firma din cadrul trustului media infiintat de Dan Voiculescu. In acel an, Oltchim a avut pierderi de 210 milioane lei.

Conform contractului de publicitate, publicat pe blogul lui Robert Turcescu, firma care a incasat banii de la Oltchim este SC Media Casa Press SRL, care era reprezentata de Gabriela Vranceanu Firea, in calitate de prestator. Printre administratorii SC Media Casa Press SRL se numara si cele doua fiice ale lui Dan Voiculescu.

Obiectul contractului il reprezenta prestarea de servicii de publicitate si PR. Contractul implica machete publicitare, interviuri, stiri si reportaje. Valoarea totala a contractului a fost de 100.000 de euro plus TVA. Astfel, Oltchim se obliga sa plateasca un avans de 16.000 euro, apoi cate 7.000 euro in fiecare luna pe tot parcursul anului 2010. La acea data combinatul inregistra mari pierderi, cifrate la 210 milioane lei.

Cum a beneficiat Dan Diaconescu de reclama gratuita prin privatizarea Oltchim

Potrivit documentului, pe perioada derularii contractului, prestatorul era obligat sa nu incheie contracte comerciale cu actionari minoritari ai Oltchim, cum ar fi PCC, care "desfasoara actiuni ostile la adresa beneficiarului" si sa nu sustina, prin serviciile sale, pozitia respectivei parti.

#Oltchim publicitate Intact, #Oltchim publicitate Voiculescu, #Oltchim contract Vranceanu Firea , #stiri Dan Voiculescu