UPDATE: Procesul Corina Voiculescu-Daniel Morar, amanat

Marti, 09 Octombrie 2007, ora 11:31
1907 citiri
UPDATE: Procesul Corina Voiculescu-Daniel Morar, amanat

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au acordat, marti, un nou termen pe 6 noiembrie in cazul plangerii prin care Mirela Corina Voiculescu, fiica cea mica a liderului PC, Dan Voiculescu, sustine ca procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, i-ar fi adus prejudicii de natura morala si de imagine atunci cand i-a cerut adjunctului sefului SRI, Florian Coldea, date despre viata ei privata si activitatea profesionala.

Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a admis, marti, cererea Corinei Voiculescu de a fi depusa la dosar nota transmisa de Directia Nationala Anticoruptie catre Serviciul Roman de Informatii, in procesul in care il acuza pe Daniei Morar ca ar fi solicitat sa-i fie ascultate ilegal telefoane.

La termenul de marti, aparatorul fiicei presedintelui PC, Dan Voiculescu, avocatul Liliana Apostolescu a solicitat depunerea la dosar a notei respective, din 6 martie 2006, iar aparatorul procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, nu s-a opus acestei cereri, spunand ca documentul nu este un secret de stat si ca ar fi util acestei cauze pentru a se vedea ce contine.

Magistratii Judecatoriei sectorului 1 au luat in discutie, marti, plangerea in care Mirela Corina Voiculescu, fiica cea mica a liderului Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, sustine ca procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, i-ar fi ascultat telefoanele ilegal, desi ea nu este subiectul niciunui dosar penal al DNA.

Ea sustine ca Morar i-ar fi adus prejudicii de natura morala si de imagine atunci cand i-ar fi cerut direct lui Florin Coldea, adjunctul sefului SRI, date despre viata ei privata si activitatea profesionala.

Corina Voiculescu a trimis la Parchetul General o adresa de la DNA prin care Daniel Morar ii solicita lui Florin Coldea date despre ea.

"Prin aceasta adresa, DNA solicita, sub semnatura procurorului-sef Morar Daniel Marius, date referitoare la persoana mea din partea SRI. Rog a se observa ca acest material este adresat domnului Florin Coldea, adjunctul sefului SRI, iar nu conducatorului acestei institutii, asa cum ar fi fost firesc, fapt ce demonstreaza o relatie de natura personala intre domnul Marius Daniel Morar si Florin Coldea care, cu siguranta, ar fi raspuns cu solicitare la adresa mentionata", arata Corina Voiculescu intr-o plangere inregistrata la Judecatoria sectorului 1.

In aceeasi plangere, fiica lui Dan Voiculescu ii cere procurorului-sef al DNA daune morale simbolice de un un leu.

Pe de alta parte, Daniel Morar sustine in intampinarea depusa la dosarul cauzei ca DNA a respectat legea atunci cand a facut adresele la SRI si ca nu a incalcat dreptul de imagine al fetei lui Voiculescu.

Citește și:
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
Partidul AUR și-a deschis de curând magazin, astfel că simpatizanții formațiunii politice își pot cumpăra haine și accesorii cu sigla partidului. Totuși, prețurile nu sunt făcute...
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că susţine unele principii legate de pensiile speciale, astfel că pensia nu poate fi mai mare decât salariul, iar cei care se...