Voiculescu cere CSM sa evalueze prejudiciile aduse justitiei de declaratiile lui Basescu

Marti, 31 Iulie 2012, ora 16:59
2603 citiri
Voiculescu cere CSM sa evalueze prejudiciile aduse justitiei de declaratiile lui Basescu
Foto: Arhiva

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anuntat marti ca va solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa evalueze prejudiciile pe care "declaratiile false" ale lui Traian Basescu le cauzeaza credibilitatii justitiei din Romania.

"Traian Basescu a atras iresponsabil justitia in dispute politice. (...) Traian Basescu repeta in mod deliberat o informatie integral falsa care, pe langa prejudiciile de imagine inerente, dauneaza grav intregului sistem de justitie din Romania pe care il atrage, in mod iresponsabil, in dispute politice", sustine Voiculescu, potrivit unui comunicat de presa.

Acesta il acuza pe presedintele suspendat Traian Basescu ca a preluat din presa un citat fals atribuit lui si anume "Nu avem toata puterea pana nu luam si justitia" si l-a transformat in tema de campanie, invocandu-l chiar si in Parlament, cu ocazia dezbaterii propunerii de suspendare.

"Cu acel prilej am semnalat public minciuna si chiar l-am dat in judecata pe Traian Basescu (actiunea civila nr. 16357/302/2012). Sfidand adevarul si justitia, domnul Basescu a continuat sa repete aceasta minciuna pe care a transformat-o in tema de campanie in referendumul pentru demitere. A incercat, inca o data, sa deturneze o disputa institutionala catre un conflict personal. Am inteles ce urmareste si am refuzat sa intru in acest joc. (...)

In consecinta, pe langa actiunea in justitie mentionata anterior, voi solicita si Consiliului Superior al Magistraturii sa evalueze prejudiciile pe care declaratiile false ale presedintelui Traian Basescu le cauzeaza credibilitatii justitiei din Romania", a mai spus acesta.

#Dan Voiculescu Basescu justitie, #Dan Voiculescu sesizare CSM Basescu, #Dan Voiculescu Traian Basescu , #stiri Dan Voiculescu
Comentarii