Voiculescu: O noua suspendare a presedintelui, posibila la inceputul lui noiembrie (Video)

Joi, 30 August 2012, ora 11:04
7755 citiri
Voiculescu: O noua suspendare a presedintelui, posibila la inceputul lui noiembrie (Video)
Foto: ghimpele.ro

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sustine ca o noua suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu este "posibila" si "legitima". In opinia mogulului, Basescu "se bazeaza in tot ce face pe amenintari, presiuni si santaj".

Dan Voiculescu sustine, intr-un interviu acordat Agerpres, ca"ar fi recomandabil" daca actiunea de suspendare s-ar desfasura la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie.

"Romanii doresc demiterea lui Traian Basescu iar articolul 95 din Constitutie permite fara nicio problema declansarea unei noi proceduri de suspendare. Insa, daca se va mai initia o asemenea procedura, ar fi recomandabil sa se desfasoare la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, astfel incat referendumul pentru demitere sa poata fi organizat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetateni si din ratiuni economice", a afirmat patronul de presa.

Voiculescu sustine ca, dupa calculele sale, Traian Basescu este deja demis.

"In Romania reala, nu in cea fictiva, 8,4 milioane de voturi reprezinta aproximativ 60% din total. Asadar, domnul Basescu este demis. Intoarcerea sa episodica la Cotroceni reprezinta o anomalie, un esec al democratiei. Sase, sapte sau noua oameni nu pot decide impotriva a 60% dintre romani. Eu cred ca aceasta anomalie va fi curand indepartata", a mai declarat presedintele fondator al PC.

Cat despre o eventuala reactie internationala la o noua suspendare, Voiculescu sustine ca autoritatile romane trebuie sa actioneze ferm si sa nu se lase intimidate.

"In iulie, unii lideri externi mai aveau justificarea ca nu stiau ca procedura suspendarii este prevazuta de Constitutie sau isi imaginau ca preacinstitul presedinte Basescu este hartuit de o minoritate. In prezent, dupa votul masiv din 29 iulie si dupa dezbaterile din ultima perioada, orice astfel de interpretare este exclusa. Iar daca totusi vor mai aparea astfel de atitudini, autoritatile romane trebuie sa reactioneze foarte ferm pentru a apara demnitatea nationala si pentru a transmite ca Romania nu isi negociaza suveranitatea", a completat mogulul.

In finalul interviului, Voiculescu a negat ca s-ar implica in deciziile USL, subliniind ca doar liderii USL pot decide in privinta unei coabitari cu Traian Basescu.

"Sincer, pentru mine este astazi mai putin relevant ce va decide USL. Anul acesta, in iunie, eu am demisionat din Parlament si realitatea este, dincolo de dezinformarile propagandei PDL, ca am decis sa nu ma implic in deciziile USL. Daca USL va coabita sau nu cu Traian Basescu este, fara indoiala, responsabilitatea conducerii USL. Eu spun doar ca romanii s-au exprimat ferm in sensul demiterii lui Traian Basescu si asteapta si de la clasa politica o fermitate similara", a incheiat Voiculescu.

#Voiculescu suspendare Basescu, #Voiculescu decizii USL Basescu, #suspendare Basescu USL Voiculescu , #stiri Dan Voiculescu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Te cheamă puscăria votca-leccule! Cosmarul te paste! Hă, hă, hă!