Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Dan Voiculescu, raspuns lui Basescu: Traiane, te avertizez! Nu mai calomnia Romania

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 16:21
5868 citiri
Dan Voiculescu, raspuns lui Basescu: Traiane, te avertizez! Nu mai calomnia Romania

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, reactioneaza dupa declaratiile presedintelui Traian Basescu, de marti seara, avertizandu-l pe acesta "sa nu mai calomnieze Romania".

"In lupta acerba cu tot ce vezi liber si nesupus in jurul tau, discreditezi o tara intreaga. Te-ai obisnuit sa provoci doar drame si parjol in jurul tau (chiar si la propriu - vezi cazul incendiului din portul Rouen), sa creezi conflict si sa dezbini.

Ai provocat revolte, ai dus Romania in criza, ai distrus destine si simboluri nationale", este mesajul lui Dan Voiculescu pentru Traian Basescu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Potrivit fostului senator PC, presedintele face rau Romaniei si se razbuna pe un popor care l-a "onorat cu increderea lui".

"Incredere pe care ai inceput s-o pierzi din 2007, cand, in calitate de presedinte al Comisiei parlamentare de ancheta, am aratat poporului roman adevarata ta fata de impostor; atunci credulitatea acestei natii te-a pastrat in functie - pentru ca in 2012 sa te demita categoric, cu milioane de voturi ignorate si sa te trimita acasa.

Invata din aceste lectii, Traiane: nu mai minti si nu mai calomnia! Nu mai inventa catastrofe pentru tara doar ca sa-ti faci tie bine", a mai precizat fondatorul PC.

Nu in ultimul rand, Dan Voiculescu atinge si subiectul Justitiei, despre care spune ca trebuie sa fie independenta, dupa terminarea mandatului de presedinte al lui Traian Basescu, pentru a-i judeca dosarele penale.

"In privinta Justitiei - aici suntem de acord! Justitia trebuie sa ajunga sa fie independenta pentru ca, la finalul mandatului de presedinte si al imunitatii nemeritate, sa-ti judece dosarele penale care te vor prinde din urma", incheie fondatorul Partidului Conservator.

Basescu: Doamna Nuland ne-a transmis un mesaj ingrijorator. Suntem pe marginea prapastiei

Traian Basescu a sustinut declaratii de presa, marti seara, de la Palatul Cotroceni, in cadrul carora a vorbit despre faptul ca Romania a revenit, din punctul de vedere al Justitiei, la perioada anilor 2000.

"Vreau sa stiti ca Romania a revenit din punct de vedere al credibilitatii, datorita actiunilor asupra Justitiei, ale statului de drept, la perioada anilor 2000. Aici suntem, cand suntem pusi sub semnul intrebarii daca respectam criteriile de la Copenhaga.

(...) Fac un apel la majoritatea parlamentara, in frunte cu Victor Ponta si Crin Antonescu, sa inteleaga ca au adus tara intr-un moment dificil prin atitudinile fata de Justitie. Nimeni nu ii crede ca este o justitie controlata de presedinte", a declarat Traian Basescu.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Dan Voiculescu avertizare Basescu, #Voiculescu justitie Basescu, #Voiculescu Basescu calomnie Romania , #Traian Basescu