Diagnosticul lui Voiculescu este pus corect: Rasputin (Opinii)

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 09:27
5296 citiri
Diagnosticul lui Voiculescu este pus corect: Rasputin (Opinii)

Nu stiu cum se face, dar de multe ori strainii vad bubele de pe corpul nostru mai bine decat noi insine, pun diagnosticul exact, iar noua nu ne mai ramane decat sa stabilim tratamentul si sa aplicam compresele, daca suntem in stare. Daca nu, ramanem cu bubele.

Doua ministere pe mana lui Voiculescu

De randul acesta, buba infectioasa descoperita de jurnalistii francezi de la Le Monde se numeste Voiculescu, iar daca ei i-au zis Rasputin, inseamna ca si-au adus aminte de una foarte asemanatoare, care a infectat candva, cu puroiul ei, o intreaga familie imperiala.

Pentru cine nu stie, merita reamintit ca acest Rasputin era sfatuitorul din umbra al tarului Nicolae al II-lea si al sotiei sale Alexandra. In mod ciudat, monarhul statea sluj in fata lui Rasputin si asculta de el, ca de Antena 3.

Patruns in Palat si dandu-se vindecator, s-a oferit sa-l trateze pe fiul tarului, printul Alexei, bolnav de hemofilie. Era inzestrat de natura cu calitati bioenergetice, datorita carora isi aroga anumite conotatii, care mergeau pana la divinitate.

Cand a observat ca se bucura de mare incredere in familia imperiala, si-a depasit atributiile, bagandu-se in treburile statului. El il determina pe tar sa destituie ministri, sub pretext ca a avut o viziune, sau sa numeasca altii agreati de el, sub pretext ca a visat un arhanghel. Rasputin arunca anatema asupra oricarei persoane care nu-i era pe plac.

In limbaj comun, el facea jocurile la curtea tarului Nicolae, asa cum Voiculescu face jocurile la curtea USL, detaliu pe care, cu multa finete, l-au diagnosticat tocmai de la Paris jurnalistii cotidianului Le Monde.

Doua pucte cheie: Agricultura si Justitia

Daca il diagnosticam noi la Bucuresti, observam ca cel dintai ministru pe care Ponta l-a nominalizat inaintea altora, ca si cum ar fi visat un heruvim, a fost omul de curte al lui Voiculescu, obscurul Daniel Constantin.

Nu conteaza insa ca e obscur, conteaza ca a primit pe mana Ministerul Agriculturii, chiar in momentul cand tutorele sau de onoare Voiculescu avea - si inca mai are - un dosar in justitie, legat de niste terenuri agricole. Respectivul Daniel Constantin era exact omul potrivit, la locul potrivit de Voiculescu.

Fireste, dupa ce a potrivit omul la locul de la Agricultura, era inevitabil sa mai potriveasca unul si la locul de la Justitie, de unde pornesc legile, in baza carora se rezolva dosarele. Asa pare sa fi fost potrivita si doamna Pivniceru, tot la locul potrivit, desigur gratie aceluiasi Voiculescu.

Despre Rasputin cel veritabil stim ca a depasit orice limite. Istoricii consemneaza ca acest om nestiutor de carte a reusit sa obtina gratiile unor doamne de la curte, iar in cele din urma a urcat chiar si in iatacul imparatesei Alexandra. Prin ea, ii facea de petrecanie oricui ii statea ca un nod in gat.

Uite cine s-a fript in ciorba si nu sufla in referendum

Nu e un secret ca nodul din gatul lui Voiculescu este presedintele tarii, cel care se lauda cu independenta Justitiei, atat de periculoasa pentru dosarul lui Rasputin al nostru si pentru terenurile sale agricole, aflate in paza bodyguardului Daniel Constantin.

Voiculescu a facut planul de bataie al primului referendum, cazut cu succes, planul de operatii al celui de al doilea referendum, scapat ca prin urechile acului, iar acum pregateste planul de perspectiva al celui de al treilea referendum, care, daca ajunge sa vada lumina zilei, ne vor rade si curcile, in toata Europa.

S-ar parea ca Victor Ponta si-a dat seama de dezastrul adus de cel de al doilea referendum si s-a lecuit de al treilea. Nu e vorba de cheltuielile, platite din bugetul statului, deci din buzunarul nostru. Buzunarul nostru nu-l intereseaza pe Ponta, dar este vorba de sondaje, care scad vertiginos.

Caderea in sondaje

Daca, dupa alegerile locale, Ponta conta pe un 66% pentru USL, acum, dupa referendum, conteaza pe mult sub 60% si nu se stie la cat vor mai scadea pana la alegeri, chiar si fara al treilea referendum.

Din sondaje, rezulta ca diferenta se duce in parte la PDL, care urca, in parte la PP-DD, care profita de ocazie, iar restul la altii mai mici, care ciugulesc si ei cate ceva din catastrofa referendumului, provocat de taifunul Felix.

Un al treilea referendum ar fi sfarsitul. Intreaga Europa s-ar uita la noi, ca la o anomalie magnetica. Noi insine am simti cum cadem in derizoriu.

N-ar fi exclus ca alegatorii sa nu se mai duca la vot. Pe scurt, USL si-ar sapa singur groapa, fara sa observe ca i-o sapa, inca de pe acuma, acelasi Voiculescu.

Citeste si:
Florin Roman glumește pe tema cărții menționate în CV, dar care este imposibil de găsit: ”N-am ajuns ministru la beletristică”
Florin Roman glumește pe tema cărții menționate în CV, dar care este imposibil de găsit: ”N-am ajuns ministru la beletristică”
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, liberalul Florin Roman, a făcut duminică, 5 decembrie, noi precizări în legătură cu lucrarea ”Teoria sistemelor informaţionale”,...
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...