Editorial: De ce nu este trimis la culcare Dan Voiculescu

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 14:45
5781 citiri
Editorial: De ce nu este trimis la culcare Dan Voiculescu

Crin Antonescu a fredonat undeva, sub soarele Italiei, "plangeam cand ne vedeaaam impre-unaa", si din starea de vraiste va iesi de-abia cand "Bambi" vor trece la rock progresist. Printre ghiulele departe de verbul absolut al lui Dan Sova sau ironiile lui Adrian Nastase, Victor Ponta trimite sageti prietenoase catre PDL despre progresele privind indeplinirea criteriilor tehnice pentru aderarea la Schengen, deci e la fel de debusolat.

Peste toata harmalaia trece in zbor Puiu Pascu rostind o fraza magistrala - "si domnul Schulz, si domnul Swoboda provin dintr-o anume zona nationala, cea germana, iar punctele de vedere germane ni le-a expus clar doamna Merkel, deci ei sunt mai intai germani, si pe urma socialisti" (Gandul). Si astfel cred ca nu mai exista niciun dubiu asupra lazii de gunoi unde era sa ajunga Romania numai deoarece la bordelul politic unii s-au pretins fecioare.

Asa ca in aceasta zapaceala, singurul om care exprima gandul colectiv cu curaj, fiind trimis la culcare ferm doar de catre Ion Iliescu si Ludovic Orban, este Dan Voiculescu. In logica recentei aventuri a USL, "Felix" este singurul tip suficient de lucid incat sa nu-si mascheze nebunia. Il doare in spate, este prea puternic pentru a se impiedica de genunchii tremuranzi ai partenerilor sai.

USL are inca nevoie de el, este singura concluzie la care pot ajunge observand ca presedintele Senatului n-a iesit iute la rampa pentru a-si turna cenusa in cap si doi, pentru a-i spune lui Voiculescu sa-l caute prin Africa ("sau in Aasi-aaa"). Si nici domnul Ponta, care oricat s-au straduit televiziunile sa relateze ca a spus ca USL-ului nu-i mai sta mintea la inca o suspendare, a furnizat, totusi, o nuanta: tara nu-si poate permite "astazi". Lipsit de fermitate, pentru cine a fost atent la emisiunea de la Realitatea Tv.

Fara suvoiul mediatic pus in unde de domnu' Dan, USL i-ar fi tare greu sa presteze, dar teribila, cumplita este aceasta lesa! Lasa cale pentru orice scenariu, si pot sa bag mana in foc (nu ca ar folosi cuiva) ca din lectia acestei veri, falanga talibana a Puterii n-a invatat decat ca data viitoare, ostirea trebuie sa fie mai atenta si sa nu-l mai subestimeze pe Traian Basescu, dar nici sa nu-l mai creada pe Mihai Gadea cand se jura ca presedintele este izolat pe scena internationala.

"Felix" mai este indispensabil si dintr-un alt motiv: mai exista o logica, cea zamislita, cu delicatetea unui bulodozer, de Ioan Rus: de ce sa nu aiba pesedistii candidatul lor la prezidentiale?

Citeste si:
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...