Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Felix se teme ca nu mai poate trada (Opinii)

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 23:58
7780 citiri
Felix se teme ca nu mai poate trada (Opinii)
Foto: Epoch Times

Din timp in timp, liderii USL agita tema suspendarii asa cum ar scoate moastele in piata publica pentru a resuscita credinta poporului.

Cum rezultatele economice sunt departe de a stimula un vot puternic in favoarea actualei puteri, iar oferta de candidate, care traseist, care penal, este jalnica, USL are nevoie de aceasta tema pentru a mobiliza spre urne in favoarea sa milioanele de romani care au votat impotriva presedintelui la referendum.

Este o masa electroala uriasa, cu mult peste electoratul fidelizat al actualei puteri, si care, la o adica, poate face diferenta. Asa ca USL ii furnizeaza periodic hrana pentru ceea ce liderii uniunii socotesc ca reprezinta o obsesie nationala.

O obsesie este cu siguranta, o obsesie a lui Dan Voiculesu, a lui Crin Antonescu si a baronilor USL, dar nu stiu in ce masura este ea si o obsesie a electoratului roman.

Si nu stiu daca supralicitarea acestei teme nu va provoca efecte contrarii. Pentru ca in conditiile discretiei totale a presedintelui in ultimele luni, aceste atacuri cu totul neprovocate ar putea sa irite un popor care nu isi poate plati cu suspendarea nici mancarea si nici facturile si care ar putea intelege pana la urma ca ele s-au scumpit si din cauza ofensivei demente din aceasta vara.

In plus, o noua suspendere astfel incat referendumul sa aiba loc concomitent cu alegerile este la limita imposibilului.

Ea ar trebui finalizata in cateva zile ca sa se incadreze in calendar, nu exista motive oricat de cusute cu ata alba, iar CCR este din nou in deplinatatea atributiilor sale, deci poate cenzura hotararile Parlamentului.

In plus, a lua inca o data cu asalt statul de drept cand CE este pe cale sa decida ce face cu fondurile tale europene si cand stii clar ca o actiune similara celei din vara se va solda aproape sigur cu suspendarea dreptului de vot in cadrul UE este un gest preelectoral sinucigas.

Asta nu inseamna ca Dan Voiculescu si Crin Antonescu nu ar trece imediat la fapte. Motivele sunt insa diferite decat in vara si ele tin mai degraba de zona defensiva decat de cea ofensiva.

Daca ne uitam atent la cele spuse de Dan Voiculescu saptamana aceasta in sufrageria lui de la Antena 3 vom vedea ca liderii USL ar vrea sa scape de Traian Basescu nu pentru ca se tem de ceea ce poate face el, ci pentru ca se tem teribil de ei insisi.

"Basescu il va chema pe Ponta la negocieri (dupa alegeri n.r.), iar acesta nu se va duce, dar se vor gasi oameni din PSD care sa se duca si sa accepte sa faca guvern fara Victor Ponta. Apoi va fi chemat Crin Antonescu si, asa cum il cunosc eu, nu se va duce la Cotroceni dar va fi cineva din PNL care va discuta cu Traian Basescu.

Li se vor promite ministere, functii, se vor intoarce in partide si isi vor convinge colegii sa faca Guvern in aceste conditii. Asta se va intampla si vom avea un Guvern condus de oameni aflati la mana lui Traian Basescu", anticipeaza Dan Voiculescu.

Adevarul ca putini politicieni sunt mai calificati sa vorbeasca despre tradare decat cel care a intors practic rezultatul alegerilor din 2004, sarind din vagonul in care PC fusese tractat de PSD pana la fotoliile parlamentare direct in garnitura adversa.

Dar faptul ca stie totul despre ea, nu inseamna ca Dan Voiculescu a inventat tradarea sau ca ea se termina cu PC. Cu cat stie mai mult despre tradare, cu atat Dan Voiculescu are motive mai serioase de teama.

Asadar Dan Voiculescu pare a nu se teme nu atat de rezistenta la baioneta a lui Traian Basescu. Ea poate fi anihilata fara mari probleme daca USL ar avea o majoritate confortabila si ar sta unita dupa alegeri.

Suspendarea poate fi un raspuns rapid si radical la un asemenea refuz. Dar lucrul acesta il stie si Traian Basescu. Stie asadar ca simpla rezistenta inversunata nu ii poate aduce nimic alteva decat o infrangere sigura si un final de mandat rapid.

Asa ca scenariul lui Dan Voiculescu este cat se poate de fezabil. Raspunsul la acest nu mai poate fi insa suspendarea. Si este foarte posibil ca din nou tradarea sa dea raspunsul la ecuatia politica a acestor alegeri, un deznodamant de care nu cred ca s-ar mira cineva.

Iar declaratia lui Dan Voiculescu, prin reactiile stranite, este posibil sa fi aratat care sunt fisurile din USL, atat in PNL cat si in PSD unde s-au auzit voci extreme de iritate de scenariul lui Dan Voiculescu.

Cred ca marea spaima a lui Felix nu este de tradare, ci de faptul ca de aceasta data nu ar putea face parte din tabara defectorilor pentru ca nu ar fi primit.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Dan Voiculescu suspendare Basescu, #Dan Voiculescu USL, #Dan Voiculescu , #Traian Basescu