Lentila lui Felix. Razbunarea statului de drept (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 30 Iulie 2013, ora 19:28
5182 citiri
Lentila lui Felix. Razbunarea statului de drept (Opinii)
Foto: Adevarul

Taman in ziua in care se implinea un an de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, in fata la DNA a fost festin.

Ca intr-un cover dupa Kill Bill, vanzoleala din fata Directiei Nationale Anticoruptie s-a reflectat pe ecranele televizoarelor ca un spectacol oferit de procurorii DNA cu ocazia comemorarii loviturii de stat din vara lui 2012.

Lentile sarite de pe ochi, vicepremieri chemati sa le fie prezentate probe in dosarul "Fraudarii Referendumului" si galerii de serviciu care vor "jos ghearele dupa Antena 3".

Meniul a fost ales cu grija de marii regizori ai dreptatii. Saptamana trecuta au delectat cu vedetele postului Antena 3, pus si el sub urmarire penala, iar ca desert a fost servit patronul spiritual si parintele fondator al trustului Intact - insusi domnul Felix. Procurorii DNA l-au pus sub urmarire pe Dan Voiculescu pentru complicitate la santaj in dosarul Antenelor in ziua in care, exact in urma cu un an, dusmanul sau de-o viata tremura in asteptarea cifrelor pentru prezenta la vot.

Imaginea razbunarii statului de drept impotriva atentatorilor sai din iulie-august 2012 a fost desenata vag si in interviul cu Traian Basescu din Romania Libera.

Acolo presedintele vorbeste despre cea de-a treia suspendare la care USL ar lucra in secret, din cauza valurilor provocate de aducerea lui Hayssam in tara. "Merit" pentru care Traian Basescu se vede blagoslovit cu inca o suspendare din partea clasei politice ticalosite.

Se incearca astfel creionarea unui tablou care sa intoarca imaginea reala a presedintelui - cea in care 9 romani din 10 nu mai vor sa il vada in fata ochilor. Ca unii isi fac treaba cinstit in timp ce altii profita de munca lor pentru a-si reconstrui chipul urat si nepopular, ca unii incearca sa creeze un tablou unitar al coruptiei si nemerniciei, in timp ce firele care leaga plaga hotiei sunt mult mai adanc si larg raspandite - iata doar cateva teme la care publicul spectacolului oferit de DNA ar trebui sa se gandeasca, inainte de a trage vreo concluzie definitiva.

Domnul Lazaroiu, la fel ca si interviul presedintelui din Romania Libera, nu s-a putut abtine si a explicat prin acea poza tampita ce ar fi trebuit sa inteleaga toata lumea din scandalul punerii sub urmarire penala a postului de televiziune Antena 3 - tot postul cu toti jurnalistii sai trebuie sa ajunga dupa gratii, pentru ca se face vinovat in totalitatea sa de minciuna, manipulare, dezinformare si, probabil, santaj.

Poza domnului Lazaroiu cu Antena 3 dupa gratii face mai mult decat sincronizarea tuturor actiunilor procurorilor DNA catre 29 iulie. Ea trimite Antena direct dupa gratii.

Daca scopul acestui asalt al statului de drept este de a face dreptate promisiunilor lui Traian Basescu din perioada suspendarii din 2012 - cand ameninta ca "paiata de la Cotroceni si clica sa de ticalosi vor raspunde in fata legii" - in speranta ca astfel se vor sterge si cele 7,4 milioane de voturi incasate de presedinte de la popor in plex, atunci procurorii mai au de lucru.

Daca exista o astfel de sincronizare a institutiilor statului, iar actiunile lor nu au la baza fapte in primul rand ci dorinta de a creiona o imagine sau alta, atunci creierele care au gandit-o si trudesc la ea ar trebui sa stie ca vor avea tot atata succes cat a avut si penibila inspiratie a lui Felix de a se prezenta la DNA cu o lentila sarita.

Eveniment Quarterly Report

Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
#Dan Voiculescu DNA, #Dan Voiculescu urmarire penala, #Dan Voiculescu dosarul Antenelor , #Traian Basescu