Razboiul total al lui Dan Voiculescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Sambata, 09 Februarie 2013, ora 11:52
14061 citiri
Razboiul total al lui Dan Voiculescu (Opinii)

Traian Basescu nu mai este cel mai mare adversar al lui Dan Voiculescu si cred ca Felix a inteles deja acest lucru. A inteles din ezitarile si voltele lui Victor Ponta ca nu presedintele este principalul obstacol in calea implinirii celei mai intense dorinte care-l mana in lupta.

Pe Traian Basescu aproape l-a demis, dar aceeasi forta ce l-a impiedicat sa-l alunge pe presedinte din Palatul Cotroceni apara statul de drept cu mult mai eficient decat o mai poate face acum presedintele.

Dan Voiculescu a coordonat preluarea puterii de catre USL cu toate Antenele sus pentru a subordona justitia. Acesta a fost principalul obiectiv pe care nici macar nu s-a straduit sa-l ascunda - "pana nu avem justitia, nu avem puterea".

Singurul obstacol pe care l-a depistat la prima vedere in calea acestui obiectiv de grad zero a fost Traian Basescu. Fibrilatiile provocate de incarcerarea lui Adrian Nastase au grabit asaltul impotriva presedintelui, oricum programat pentru instalarea cat mai rapida a lui Crin Antonescu la principalele butoane ale justitiei.

De-abia dupa ce l-a doborat pe Traian Basescu in trei zile si in drumul catre un referendum cu rezultat previzibil, Dan Voiculescu si-a descoperit adevaratul dusman si, implict, marele aparator al statului de drept, atat cat mai este Romania Stat de drept - Uniunea Europeana.

Varanul s-a lovit in plin de principiile europene, acelea care nu permit strivirea institutiilor statului, aruncarea in derizoriu a Curtii Constitutionale, executiile politice sumare, mascaradele procedurale si altele.

A descoperit cu stupoare ca Romania lui 2012 nu mai este Romania preaderare, ca vremurile puterii absolute, fara limite si fara reguli, au trecut. Si a pierdut razboiul verii. A continuat apoi sa piarda teren pe masura ce Victor Ponta, premierul pus de el si de Intact acolo unde este, s-a pliat pe unele solicitari europene pe care a inteles rapid ca nu le poate frange.

Traian Basescu nu mai are practic decat foarte putina putere, care ii poate fi spulberata printr-o noua suspendare sau printr-o modificare pe repede inainte a Constitutiei. Dar inlaturarea lui Traian Basescu nu mai este suficienta. Cat timp Romania este parte a UE, nu mai este posibil chiar orice. E drept ca printr-un abuz de drept a reusit sa indeparteze deocamdata spectrul puscariei, dar demisia din parlament a fost un sacrificiu mare pentru Felix si tot nu poate sta cu totul linistit. Linistit va fi doar cand va controla justitia.

Este motivul pentru care Dan Voiculescu a pornit razboiul lui total impotriva Europei. Este ultimul lui razboi. Antenele au inceput o operatiune constanta de demonizare a CE, prezentata ca un cuib de populari basisti al caror principal obiectiv este distrugerea democratiei din Romania.

Aceasta operatiune constanta si furibunda ar putea avea efecte de mare gravitate, transformand un popor excesiv de eurooptimist, intr-unul excesiv de eurosceptic. Este pregatirea, spalarea de creiere care sa atenueze impactul electoral al unei suspendari a Romaniei UE din cauza nerespectarii standardelor statului de drept.

Nu ei ne vor fi sanctionat, ci noi, demni si neinfricati, vom fi trantit usa in nas asupritorilor. Stranie coincidenta, iata ce scrie Adrian Nastase din usa inchisorii: "Pe mine insa ma "ingrijoreaza" mai mult ceea ce se petrece "in capul nostru" - sa acceptam un asemenea tratament de tip colonial, cu care, se pare, ne-am obisnuit de pe vremea otomanilor, a fanariotilor sau a sovieticilor. Cred ca e timpul sa ne trezim!".

Acest ultim razboi al unui securist, care nu mai are nimic de pierdut din cele pe catre si le-a propus, este cel mai periculos pentru Romania. Pentru ca efectul sau ultim ar putea fi aruncarea noastra din lumea civilizata.

Citeste si:
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Dacian Cioloș a câștigat joi, 23 septembrie, prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS, reușind să-l întreacă cu două procente pe principalul său contracandidat, Dan Barna, cel care...
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL după Congresul din 25 septembrie 2021. El a spus că nu nu vor lua voturi de la AUR. Rareș Bogdan a explicat joi seara, într-o emisiune tv, că...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
În fața pandemiei de ciumă roșie poporul român stă în genunchi
S C USL Felix SRL
rank 5
O țară în mâna lui Voiculescu are popor, sau populație?