Voiculescu, despre Basescu: Furios, frustrat, delirant, saltimbanc

Marti, 26 Martie 2013, ora 15:01
2344 citiri
Voiculescu, despre Basescu: Furios, frustrat, delirant, saltimbanc
Foto: Arhiva

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, se dezlantuie impotriva lui Traian Basescu, pe care il acopera cu o avalansa de calificative jignitoare. Cu toate acestea, Voiculescu considera ca "nimeni nu il mai ia in serios".

"Infrangerea Elenei Udrea in congresul PDL a spulberat fragilul echilibru emotional al domnului Basescu Furios, frustrat, ranit in orgoliul de mascul alfa incapabil sa-si protejeze teritoriul, Traian Basescu a dat masura suprema a neputintei sale: s-a filmat dand spasmodic din mana, ca o papusa de lemn uitata pe bordul unei masini comuniste.

Luni, trezit din aburii furiei, a incercat sa schimbe agenda publica printr-o scrisoare deliranta adresata Parlamentului. Mesajul, care sintetizeaza demagogia basesciana din ultimii ani, abunda de termeni ultimativi ce incalca, in mod evident, echilibrul institutional reglementat de Constitutie.

Astfel, cu scurt-metrajul din ziua congresului PDL si ultimatumul neconstitutional adresat Legislativului, Traian Basescu a intrat ireversibil in sfera ridicolului, a minoratului politic. Strident si inconsistent. Vesel si iresponsabil", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Dupa tot acest rechizitoriu, Voiculescu ajunge la concluzia ca, de fapt, nimeni nu il mai baga in seama pe presedinte.

"Evident, nimeni nu l-a mai luat in serios. A fost fie ironizat, fie ignorat. Insa, din pacate, dezechilibrul persoanei se transfera asupra institutiei. Functia de presedinte al Romaniei a fost redusa de Traian Basescu la dimensiunile minuscule ale unui saltimbanc. Pe termen scurt, putem rade. Insa, pe termen lung, se impune o reactie institutionala serioasa si ferma", mai spune Voiculescu.

Procesul lui Voiculescu, o noua amanare: Ies din politica atunci cand iese si Basescu (Video)

In incheiere, liderul PC avertizeaza ca "un presedinte atat de slab precum Traian Basescu, intrat pe spirala derizoriului, reprezinta o vulnerabitate pentru Romania pentru ca este predispus la orice compromis intern si extern".

O.A.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Boloș, la moțiunea simplă: ”Sunt aici să vorbesc despre o aşa numită taxă pe boală, care nu există în Codul Fiscal”
Boloș, la moțiunea simplă: ”Sunt aici să vorbesc despre o aşa numită taxă pe boală, care nu există în Codul Fiscal”
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a declarat luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, din plenul Camerei Deputaţilor, că este aici să vorbească despre o aşa numită...
AUR îl pierde a doua oară pe deputatul care și-a bătut soția: ”Rămân pe baricade în lupta cu "animalele politice"”
AUR îl pierde a doua oară pe deputatul care și-a bătut soția: ”Rămân pe baricade în lupta cu "animalele politice"”
Deputatul Dumitru Focşa şi-a anunţat luni, 4 martie, ieşirea din grupul parlamentar AUR. Decizia a fost luată în urma ruperii alianţei dintre Forţa Identităţii Naţionale şi Alianţa...
#Dan Voiculescu Basescu, #Voiculescu Basescu scrisoare USL, #Voiculescu Basescu Conventie PDL , #Traian Basescu