Voiculescu spune ca a castigat partial un proces intentat lui Basescu

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 23:00
4805 citiri
Voiculescu spune ca a castigat partial un proces intentat lui Basescu
Foto: TVR

Dan Voiculescu a castigat partial un proces intentat lui Traian Basescu pentru afirmatii facute de presedinte in 2009, prin care seful statului i-a atribuit fondatorului PC celebrul enunt: "Nu vom avea toata puterea pana nu vom avea Justitia!"

"Pentru prima data de cand e presedinte, a pierdut un proces in justitia romana, un proces intentat de Dan Voiculescu pentru un gest foarte urat facut in campania din 2009. L-am dat in judecata pe aceasta afirmatie si am bucuria sa va dau si decizia tribunalului", a spus Voiculescu.

Potrivit deciziei prezentate de liderul conservator, marti seara, la TVR 1, instanta admite in parte actiunea si "constata caracterul ilicit al faptei".

Voiculescu a solicitat, de asemenea, ca presedintele sa recunoasca public decizia, insa cererea a fost respinsa.

El a mai mentionat ca a trimis decizia instantei presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si ambasadelor tarilor Uniunii Europene.

Contactat de televiziunea de stat, purtatorul de cuvant al presedintelui a precizat ca procesul a fost deschis pentru afirmatii facute de seful statului in Parlament.

"Nu exista nicio sentinta comunicata cu privire la procesul respectiv, daca exista este supusa cailor de atac", a spus Bogdan Oprea.

La sfarsitul lunii iulie 2012, presedintele fondator al PC anunta ca va solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa evalueze prejudiciile pe care "declaratiile false" ale lui Traian Basescu le cauzeaza credibilitatii Justitiei din Romania.

"Traian Basescu a atras iresponsabil Justitia in dispute politice. (...) Traian Basescu repeta in mod deliberat o informatie integral falsa care, pe langa prejudiciile de imagine inerente, dauneaza grav intregului sistem de justitie din Romania pe care il atrage, in mod iresponsabil, in dispute politice", sustinea Voiculescu, potrivit unui comunicat de presa.

Voiculescu a mai precizat ca l-a dat in judecata pe Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Voiculescu castigat proces Basescu , #Traian Basescu
Comentarii