Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 16:05
1974 citiri
Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare
Danemarca a scăpat de jafuri bancare FOTO facebook

Danemarca a înregistrat primul an fără jafuri bancare, în condițiile în care utilizarea numerarului a scăzut în ultimii ani, a anunțat sindicatul lucrătorilor din domeniul finanțelor din această țară.

Societatea din ce în ce mai lipsită de numerar a determinat băncile să își reducă serviciile de numerar, lăsând puține potențiale șanse de pradă pentru hoți.

"Este de-a dreptul uimitor. Pentru că, de fiecare dată când se întâmplă, este o presiune extremă asupra angajaților implicați. Este ceva de care nici măcar nu poți începe să înțelegi impactul emoțional dacă nu l-ai trăit tu însuți", a declarat Steen Lund Olsen, vicepreședintele sindicatului, Finansforbundet.

Sindicatul a precizat că în anul 2000 au avut loc 221 de jafuri bancare, un număr care a scăzut încet până la mai puțin de 10 pe an începând cu 2017.

Banca centrală a Danemarcei a raportat în luna martie a anului trecut că utilizarea numerarului a scăzut de la 23% din plăți în 2017 la 12% în 2021.

Pandemia de Covid a accelerat renunțarea la numerar, a spus banca.

Citește și:
Ce națională a furnizat marea surpriză în preliminariile CE 2024. Toate rezultatele de ieri
Echipa naţională a Portugaliei a învins duminică, în deplasare, scor 6-0, naţionala din Luxemburg, într-un meci condus de o brigadă românească şi care a contat pentru grupa J a...
”Bomba” zilei în preliminariile Euro 2024. Ce-a pățit Danemarca după ce a condus cu 2-0 în Kazahstan
”Bomba” zilei în preliminariile Euro 2024. Ce-a pățit Danemarca după ce a condus cu 2-0 în Kazahstan
Echipa naţională de fotbal din Kazahstan a învins duminică, pe teren propriu, scor 3-2, echipa Danemarcei, după ce oaspeţii conduceau cu 2-0 în minutul 73. La Astana, Danemarca a avut o...
#Danemarca, #jafuri bancare, #primul an fara jafuri, #Premiera , #stiri internationale