Cine e brazilianul care a devenit cel mai în vârstă fotbalist care a jucat vreodată la un Mondial

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 10:31
2327 citiri
Cine e brazilianul care a devenit cel mai în vârstă fotbalist care a jucat vreodată la un Mondial
Dani Alves. Foto: Instagram / danialves

Dani Alves a devenit, vineri seară, la 39 de ani, 6 luni şi 27 de zile, cel mai în vârstă jucător care a evoluat vreodată la un turneu final al Cupei Mondiale pentru naţionala Braziliei.

Alves, integralist în partida cu naţionala Camerunului, scor 0-1, a doborât recordul stabilit tot în Qatar de colegul său Thiago Silva (38 de ani), în primele două partide ale brazilienilor din faza grupelor.

Silva doborâse recordul lui Djalma Santos, care a jucat pentru naţionala Braziliei la CM în 1966, la vârsta de 37 de ani.

Recordul de cel mai în vârstă jucător care a evoluat vreodată la o ediţie a Cupei Mondiale îi aparţine egipteanului Essam el-Hadary, portar care a jucat la CM din 2018 la vârsta de 45 de ani. În ceea ce îi priveşte pe jucătorii de câmp, recordul a fost stabilit de camerunezul Roger Milla în 1994 – 42 de ani.

La actuala ediţie a CM, canadianul Atiba Hutchinson avea 39 de ani, 9 luni şi 22 de zile, joi, când a jucat împotriva Marocului. Portughezul Pele a evoluat vineri în meciul cu Coreea de Sud, la vârsta de 39 de ani, 9 luni şi 4 zile.

#Dani Alves, #Brazilia Cupa Mondiala , #jucatori