Claudiu Craciun, audiat in dosarul vandalizarii masinii lui Barbu: A fost un flashmob

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 12:39
2206 citiri
Claudiu Craciun, audiat in dosarul vandalizarii masinii lui Barbu: A fost un flashmob

Claudiu Craciun, citat vineri la sectia 10 de politie pentru declaratii in cazul atacului asupra ministrului Culturii, Daniel Barbu, a declarat ca incidentul din Centrul Vechi a fost un flashmob si ca integritatea ministrului nu a fost nicio clipa in pericol.

"Am dat declaratii, colaborez cu reprezentantii politiei, am speranta si increderea ca isi vor face datoria. (...) Domnul Barbu m-a declarat deja vinovat in direct la ore de maxima audienta. Vedem ca deranjam foarte mult cu aceste proteste", a spus Craciun, adaugand ca a dat declaratii in calitate de faptuitor, nu de invinuit.

"Cei care se ocupa de caz strang acum informatii. Integritatea fizica a domnnului Barbu nu a fost pusa niciodata in pericol. Nu a fost un atac, a fost un flashmob, o intalnire spontana, care a avut ca scop atragerea atentiei asupra catrastrofei de la Rosia Montana", a adaugat liderul protestatarilor, precizand si ca nu a vazut cand s-a produs acel incident.

La randul sau, la scurt timp dupa iesirea lui Craciun de la audieri, ministrul Daniel Barbu a intervenit telefonic la Romania TV, spunand ca nu a dat nicio declaratie nimanui, asa cum pretinde Craciun.

"In ceea ce ma priveste eu nu am dat niciun fel de declaratii nimanui. (...) Eu nu am vorbit din acea noapte cu nimeni de la politie sau procuratura, implicat fie si indirect in ancheta", a spus ministrul Culturii, adaugand ca dupa o saptamana de ancheta, totul ar fi trebuit sa fie limpede, iar faptul ca acest lucru nu s-a intamplat demonstreaza, in opinia sa, "ca nu e o prioritate pentru autoritati".

In ceea ce priveste declaratiile lui Craciun legate de faptul ca incidentul a fost un flashmob, ministrul Culturii a mai precizat: "E un discurs al manipularii, al diversiunii si al minciunii. Eu m-am considerat atacat. Daca numim acest atac mai elegant, cu niste cuvinte anglo-saxone...".

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, atacat in Centrul Vechi. Ponta invoca anarhia

Douasprezece persoane au fost citate pana acum de Politia Capitalei, pentru a fi audiate, in calitate de martori, privind incidentul in care mai multi manifestanti l-au agresat pe ministrul Culturii Daniel Barbu, in 17 octombrie, in Centrul Vechi, au declarat surse din Politie.

Daniel Constantin Barbu, ministrul Culturii, a fost atacat, saptamana trecuta, in timp ce se afla cu masina in Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Blanari.

Mai multi protestatari au inconjurat masina in care se afla oficialul, dupa ce acesta a participat la o conferinta pe teme culturale organizata la Club A.

Oamenii, cateva zeci de tineri care au aflat de pe retelele de socializare ca ministrul participa la un eveniment in Club A, au blocat automobilul si i-au spart luneta, dupa care au lipit cateva bancnote cu chipul oficialului si i-au cerut demisia.

La un moment dat, ministrul a coborat din masina, incercand sa vorbeasca cu multimea, pe care a catalogat-o, in final, "neonazista", ulterior reintorcandu-se in automobil.

Intr-un final, escortata de jandarmi, masina ministrului a iesit din Centrul Vechi, pe bdul Magheru.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...