Daniel Barbu a demisionat din functia de ministru al Culturii

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 11:50
11108 citiri
Daniel Barbu a demisionat din functia de ministru al Culturii
Foto: Arhiva

Daniel Barbu a inaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Culturii. Demisia vine in urma declaratiilor lui Barbu la adresa bolnavilor de HIV/SIDA.

Prim-ministrul a confirmat demisia ministrului Culturii, potrivit Mediafax, insa a adaugat ca va trimite demisia Presedintiei numai alaturi de propunerea pentru un nou ministru.

Ponta a mai precizat ca va face acest lucru dupa ce va discuta atat cu liderii PNL, cat si cu presedintele Traian Basescu. In urmatoarea perioada urmeaza ca premierul sa ia act de demisia lui Daniel Barbu, in timp ce presedintele trebuie sa semneze decretul de vacantare a postului de ministru al Culturii.

"Nu pot lasa ministerul fara conducere in aceasta perioada. Se apropie Sarbatorile, sunt plati de facut, inclusiv pentru salarii, iar singurul care poate semna este chiar ministrul, nu un secretar de stat", a explicat premierul.

PNL sare cu propuneri de inlocuire

PNL a propus deja doua persoane care ar putea prelua sefia Ministerului Culturii, fiind vorba despre deputatii liberali Gigel Stirbu si Vlad Nistor.

Barbu, ca si plecat: PNL pregateste inlocuitor pentru Cultura - care sunt propunerile

Nistor este, in prezent, presedintele Senatului Universitatii Bucuresti, fiind profesor de istorie, iar in perioada 2004-2012 a fost decan al Facultatii de Istorie din cadrul aceleiasi institutii de invatamant.

Gigel Stirbu este un fost preot al Parohiei Rosieni din Olt, ajuns ulterior subprefect al judetului, in perioada 2005-2007. Acesta a absolvit Facultatea de Teologie din Craiova si Universitatea Nationala de Aparare "Carol I".

Crin Antonescu cere demisia lui Daniel Barbu: Declaratii de neimaginat! (Video)

Cei doi sunt posibilii inlocuitori ai ministrului Barbu, in contextul in care Crin Antonescu a precizat, miercuri, ca "se impune o demisie" in acest caz, adaugand ca demnitarul a facut "declaratii de neimaginat".

Basescu: Barbu, un om cu handicap sufletesc

De asemenea, presedintele Traian Basescu a precizat, tot miercuri, ca Barbu ar trebui sa fie demis din functie, catalogandu-l pe acesta drept un om cu "handicap sufletesc".

Basescu cere demisia lui Daniel Barbu: Un om cu un handicap sufletesc!

"Unui om care spune asa ceva nu poti sa ii pretinzi sa-si dea demisia. Premierul trebuia sa-l demita imediat. Are un handicap sufletesc", a acuzat Basescu la B1 TV.

Ministrul Culturii a declarat ca bugetul alocat prevenirii imbolnavirii cu HIV/SIDA este prea mare si ca s-ar putea face mult mai multe festivaluri Shakespeare cu acesti bani. El si-a cerut ulterior scuze, spunand ca a fost vorba despre "o comparatie nefericita".

Declaratia cutremuratoare a lui Barbu: Prea multi bani pentru bolnavii de HIV-SIDA, puteam sa facem mai multe festivaluri

Barbu, scuze dupa declaratia soc despre bugetul pentru bolnavii de SIDA: "Comparatie nefericita"

"Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi.

Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a afirmat ministrul Culturii.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile după ce Marius Voineag a delegat un șef contestat. Stelian Ion cere plecarea sa din fruntea Direcției Naționale Anticorupție
Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile după ce Marius Voineag a delegat un șef contestat. Stelian Ion cere plecarea sa din fruntea Direcției Naționale Anticorupție
Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce procurorul-șef Marius Voineag l-a delegat la conducerea serviciului teritorial pe procurorul Mihai Stanciu, fostul șef al...
Piedone, găsit în conflict de interese de ANI. Primarul Sectorului 5 și-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale
Piedone, găsit în conflict de interese de ANI. Primarul Sectorului 5 și-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale
Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese administrativ de ANI, după ce și-a numit ginerele membru în Comisia pentru vânzarea spațiilor...
#Daniel Barbu demisie, #Daniel Barbu demisie Ministerul Culturii, #Daniel Barbu demisie bolnavi HIV , #ministrul Culturii