Daniel Barbu: Nu am depus nicio plangere impotriva celor care m-au agresat

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 19:57
1565 citiri
Daniel Barbu: Nu am depus nicio plangere impotriva celor care m-au agresat

Ministrul Culturii Daniel Barbu a declarat ca nu a depus nicio plangere impotriva persoanelor care l-au agresat fizic si verbal joi seara, in Centrul Vechi al Capitalei, si a precizat ca nu a folosit termenul de "huligan".

"Eu nu am folosit termenul de huligan. Nu erau huligani acolo, erau oameni foarte violenti pentru o cauza, asta suna cu formatiunile extremiste care au existat si, probabil, exista inca. Nu erau niste simpli huligani care vroiau sa se distreze agresand un concetatean si distrugand o masina. Erau niste oameni care afirmau ca au o cauza.

(...) Inca nu am garzi SPP. Nu am fost invitat la audieri legate pe acest caz. Eu nu am depus niciun fel de plangere pentru ca nu am considerat ca e ceva personal, nu am fost agresat in calitate de persoana, ci de ministru", a spus Barbu, marti, la Parlament.

Barbu l-a identificat pe autorul moral al incidentului de la Club A: Un universitar frustrat fara opera

Ministrul a explicat ca, in opinia sa, atat declaratiile unora dintre participantii la manifestarile din Piata Universitatii privind existenta unor formatiuni paramilitare, cat si unele pancarte l-au determinat sa faca asemanarea intre comportamentul agresorilor si cel al neofascistilor.

Scandalul Barbu si protestatarii: Ministerul Culturii a depus plangere penala pentru distrugere

"Unul dintre participantii la manifestarile din Piata, prezent in Parlament in urma cu trei saptamani, a vorbit de formatiuni paramilitare. Eu l-am vazut la lucru. (Mi-am dat seama ca sunt neofascisti - n.red.) dupa atitudinea extremista si violenta. Este o formula simbolica, metaforica. Daca ati vazut si pancarte cu 'Scoala-te, Gheorghe si scoala-te, Ioane', astea sunt poezii legionare.

Daca va uitati la ce se intampla in Piata, vedeti elemente, indicii. Eu nu cred nimic, eu va spun ce am vazut, ce am trait si ce au declarat ei vorbind despre formatiuni paramilitare. (...) Eu nu plec de la nicio prezumtie si nu astept nimic. (...) Eu le-am spus acelor tineri care m-au agresat fizic si verbal ca au un comportament de neofascisti, de neolegionari si ma uit si eu in Piata si vad unele pancarte care, ca istoric, mi se par ca pot fi raportate la aceasta familie politica", a mai spus ministrul Culturii.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....