De ce ministrul Barbu trebuie sa plece acum (Opinii)

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 19:43
2847 citiri
De ce ministrul Barbu trebuie sa plece acum (Opinii)

Cititi declaratia asta, e incredibila: "Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri 'Shakespeare' sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul 'Shakespeare' de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate".

Declaratia ii apartine ministrului Culturii, Daniel Barbu, si programul ala despre care spune ca mai bine nu exista e Programului National de Prevenire si Control HIV/SIDA.

Cand am vazut prezentarea stirii la televizor, mi-am zis "sigur e o stire fortata, cu titlu exagerat". Nu ma gandeam ca intelectualul Barbu, ministru al Culturii, poate spune asa ceva. Totusi, exact asta a zis.

Cum sa fii "cutremurat" cand afli de un program care e indreptat impotriva celei mai grave maladii a ultimelor decenii? Cum sa fii "cutremurat" de pretul prea mare platit atunci cand e vorba de vietile unor oameni? Oficial, inteleg ca sunt vreo 12.000 de bolnavi de HIV/SIDA. Probabil sunt mult mai multi. Alo, domnul ministru Barbu! Sunt cel putin 12.000 de OAMENI. De suflete. De fiinte care isi doresc sa traiasca din tot sufletul. Vorbim de un pericol ca aceasta boala incurabila sa se intinda si sa riscam sa fim afectati oricare dintre noi.

Da-le naiba de festivaluri! Sunt importante, dar nu mai importante decat vietile oamenilor!

Cum sa spui, ca functionar public, o asemenea prostie colosala? Nu exista oare putin respect pentru oamenii aia? Fie si daca e salvata o singura viata prin programul ala, valoreaza mai mult decat toate festivalurile.

Ce o fi fost in mintea domnului Barbu, repet, nu stiu. Eu ma tot intreb ce e in mintea sa de da atatea declaratii. Sa ne amintim cand ii facea "fascisti" si "nazisti" pe protestatarii anti-Rosia Montana sau le recomanda sa-si dea demisiile din functiile de cetateni. Intr-o tara asa cum ne dorim, si-ar fi dat demisia de atunci.

Daca astept o demisie de onoare? Eu as astepta, dar unde traim, va amintiti? In Romania.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Daniel Barbu declaratii SIDA, #ministrul Culturii buget SIDA , #ministrul Culturii