Dosarul vandalizarii masinii lui Barbu: 12 persoane citate pentru audieri

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 16:42
1788 citiri
Dosarul vandalizarii masinii lui Barbu: 12 persoane citate pentru audieri
Foto: EVZ

Douasprezece persoane au fost citate de Politia Capitalei, pentru a fi audiate, joi, in calitate de martori, privind incidentul in care mai multi manifestanti l-au agresat pe ministrul Culturii Daniel Barbu, in 17 octombrie, in Centrul Vechi, au declarat surse din Politie.

Dintre cei citati, patru persoane sunt in prezent audiate la Sectia 10. Daniel Barbu a participat in 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul "Cafeneaua critica", in Club A din Centrul Vechi.

Cateva zeci de manifestanti veniti la local au intrerupt dezbaterea, au desfasurat pancarte in jurul lui Barbu si au aruncat inspre acesta cu bancnote false, pe care era tiparit portretul lui. Tot ei i-au intins lui Barbu o punga cu monede si l-au huiduit, intrebandu-l "Cati bani ti-ai luat?" si cerandu-i demisia.

Daniel Barbu: Nu am depus nicio plangere impotriva celor care m-au agresat

Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarandu-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului in care se afla demnitarul si au lipit pe masina bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine - politisti si jandarmi, sositi de urgenta la fata locului.

Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona.

Seful Politiei Capitalei, Mihai Pruteanu anunta vineri, intr-o conferinta, ca saisprezece persoane implicate in acest incident au fost identificate, fiind identificati si martori care pot furniza informatii despre incident, a anuntat vineri.

Barbu l-a identificat pe autorul moral al incidentului de la Club A: Un universitar frustrat fara opera

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 a inceput urmarirea penala in rem, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, in cazul incidentelor in care a fost implicat ministrul.

Totodata, Ministerul Culturii a inaintat o plangere la Politia Capitalei, pentru distrugerea autoturismului in care se afla demnitarul. Daniel Barbu a precizat ca nu a depus in nume personal nicio plangere in urma incidentului.

Barbu este protejat, de vineri, de o echipa a Serviciului de Protectie si Paza (SPP), el precizand ca s-a simtit "in pericol" in timpul incidentului petrecut pe 17 octombrie in Centrul Vechi al Capitalei.

Seful Politiei: Suspectul care ar fi spart luneta masinii ministrului Culturii nu a fost retinut

Ministrul Daniel Barbu a declarat sambata seara, la Antena 3, ca a fost identificat "autorul" incidentului din Centrul Vechi, in persoana "tanarului universitar fara opera" Claudiu Craciun. "Stim si autorul, imi permit sa-l spun, Claudiu Craciun, a fost identificat. E pacat, ca inteleg ca este un tanar universitar", a spus Barbu.

Premierul Victor Ponta a declarat ca a cerut identificarea persoanelor care l-au agresat pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, si sanctionarea acestora contraventionala sau penala, apreciind ca o astfel de agresiune este inacceptabila si ca, in lipsa unor masuri, tara poate fi cuprinsa de anarhie.

La o zi dupa incident, premierul Ponta l-a anuntat pe ministrul de Interne ca jandarmii au mandat clar din partea sa sa actioneze "fara complexe" atunci cand protestele depasesc "linia rosie" si se transforma in agresiuni si amenintari.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Daniel Barbu agresori audiati politie, #agresiune Barbu martori politie, #incident Barbu audieri politie , #ministrul Culturii
Comentarii