Masina ministrului Culturii, vandalizata: Claudiu Craciun, citat ca "faptuitor"

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 21:13
4561 citiri
Masina ministrului Culturii, vandalizata: Claudiu Craciun, citat ca "faptuitor"
Foto: Facebook Claudiu Craciun

Claudiu Craciun, unul dintre liderii protestelor din 2012, cooptat de Crin Antonescu in componenta Forumului Constitutional si lider al protestelor impotriva proiectului Rosia Montana, a fost chemat la politie in calitate de "faptuitor", in cazul masinii vandalizate a lui Daniel Barbu.

Alaturi de el a mai fost citat, dar in calitate de martor, si Mihail Bumbes, membru fondator al miscarii civice "Militia spirituala" si fost angajat in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

Ei fac parte dintr-o serie de 12 persoane citate de Politia Capitalei, pentru a fi audiate, joi, in calitate de martori, privind incidentul in care mai multi manifestanti l-au agresat pe ministrul Culturii Daniel Barbu, in 17 octombrie, in Centrul Vechi.

Daniel Barbu a participat in 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul "Cafeneaua critica", in Club A din Centrul Vechi. Cateva zeci de manifestanti, condusi si veniti la chemarea lui Claudiu Craciun, au intrerupt dezbaterea, au desfasurat pancarte in jurul lui Barbu si au aruncat inspre acesta cu bancnote false, pe care era tiparit portretul lui.

Tot ei i-au intins lui Barbu o punga cu monede si l-au huiduit, intrebandu-l "Cati bani ti-ai luat?" si cerandu-i demisia. Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarandu-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului in care se afla demnitarul si au lipit pe masina bancnote cu portretul lui Barbu.

De asemenea, ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine - politisti si jandarmi, sositi de urgenta la fata locului. Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona.

Barbu l-a identificat pe autorul moral al incidentului de la Club A: Un universitar frustrat fara opera

In cadrul Forumului Constitutional, Claudiu Craciun era coordonatorul axei academice. Dupa atacul de la Club A, ministrul Daniel Barbu, el insusi profesor universitar, l-a descris pe Claudiu Craciun drept "autorul moral al atacului" si "un universitar frustrat, fara opera".

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#Claudiu Craciun atac Daniel Barbu faptuitor, #Craciun faptuitor masina Daniel barbu, #Craciun chemat politie faptuitor , #ministrul Culturii
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”