Masina ministrului Culturii, vandalizata: Claudiu Craciun, citat ca "faptuitor"

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 21:13
4551 citiri
Masina ministrului Culturii, vandalizata: Claudiu Craciun, citat ca "faptuitor"
Foto: Facebook Claudiu Craciun

Claudiu Craciun, unul dintre liderii protestelor din 2012, cooptat de Crin Antonescu in componenta Forumului Constitutional si lider al protestelor impotriva proiectului Rosia Montana, a fost chemat la politie in calitate de "faptuitor", in cazul masinii vandalizate a lui Daniel Barbu.

Alaturi de el a mai fost citat, dar in calitate de martor, si Mihail Bumbes, membru fondator al miscarii civice "Militia spirituala" si fost angajat in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

Ei fac parte dintr-o serie de 12 persoane citate de Politia Capitalei, pentru a fi audiate, joi, in calitate de martori, privind incidentul in care mai multi manifestanti l-au agresat pe ministrul Culturii Daniel Barbu, in 17 octombrie, in Centrul Vechi.

Daniel Barbu a participat in 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul "Cafeneaua critica", in Club A din Centrul Vechi. Cateva zeci de manifestanti, condusi si veniti la chemarea lui Claudiu Craciun, au intrerupt dezbaterea, au desfasurat pancarte in jurul lui Barbu si au aruncat inspre acesta cu bancnote false, pe care era tiparit portretul lui.

Tot ei i-au intins lui Barbu o punga cu monede si l-au huiduit, intrebandu-l "Cati bani ti-ai luat?" si cerandu-i demisia. Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarandu-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului in care se afla demnitarul si au lipit pe masina bancnote cu portretul lui Barbu.

De asemenea, ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine - politisti si jandarmi, sositi de urgenta la fata locului. Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona.

Barbu l-a identificat pe autorul moral al incidentului de la Club A: Un universitar frustrat fara opera

In cadrul Forumului Constitutional, Claudiu Craciun era coordonatorul axei academice. Dupa atacul de la Club A, ministrul Daniel Barbu, el insusi profesor universitar, l-a descris pe Claudiu Craciun drept "autorul moral al atacului" si "un universitar frustrat, fara opera".

#Claudiu Craciun atac Daniel Barbu faptuitor, #Craciun faptuitor masina Daniel barbu, #Craciun chemat politie faptuitor , #ministrul Culturii